Google testează în momentul de faţă o nouă interfaţă pentru YouTube. Iar unul dintre cele mai evidente schimbări este bara pentru navigare care a fost adăugată pe site-ul de video sharing. Puteţi testat şi voi această interfaţă pe browserele voastre preferate. Tot ce trebuie să faceţi este să deschideţi un nou tab cu url-ul YouTube.com apoi să deschideţi consola lui în care veţi introduce codul următor:

document.cookie="VISITOR_INFO1_LIVE=u8uWhAyPa3U; path=/; domain=.youtube.com";window.location.reload();

Pentru a deschide “developer console” aveţi shortcut-urile mai jos:

Chrome - comanda Ctrl+Shift+J pentru Windows/Linux sau Command-Option-J pentru Mac
Firefox - comanda Ctrl+Shift+K pentru Windows/Linux sau Command-Option-K pentru Mac
Internet Explorer - apăsaţi F12 şi selectaţi tab-ul "Console".
Opera - comanda Ctrl+Shift+I pentru Windows/Linux sau Command-Option-I pentru Mac, apoi click pe "Console"
Safari – navigaţi în Preferences -> Advanced -> bifaţi Enable Developer Tab -> Open Error Console
 
 
Presupun că toţi v-aţi aşteptat ca Google Chrome să învingă Internet Explorer pe piaţa de share a browserelor, ei bine v-aţi înşelat. Aparent Internet Explorer a urcat pe scală cu câteva procente în timp ce Google Crome a staţionat tot acest timp. Internet Explorer 9 a schimbat întradevăr internetul aşa cum îl ştim noi, este rapid, fluent şi uşor de folosit, ca să nu mai menţionez că este singurul browser care porneşte instantaneu (pe un PC capabil sa ruleze Windows 7). Dacă Internet Explorer 9 a facut ca Microsoft să îşi recupereze cât de cât puţin din faimă, Internet Explorer 10 va nimici probabil Chrome-ul. Acest post nu este menit să vă influenţeze să vă schimbaţi browser-ul ci mai degrabă să vă prezinte starea actuală a "luptei" dintre Internet Explorer, Mozilla Firefox şi Google Chrome, deşi eu, mare fan Mozilla Firefox, am trecut acum 1 lună, definitiv, pe Internet Explorer 10 de care sunt extrem de mulţumit. Întradevăr are nevoie de câteva funcţii în plus dar asta nu înseamnă că e mai puţin utilizabil decât Firefox sau Chrome. Singurul lucru ce m-a ţinut departe până acum de Internet Explorer a fost o funcţie de sincronizare a bookmark-urilor ceea ce e acum posibilă pe Windows 8 cu Internet Explorer 10 :) Ca să închei aici aveţi mai jos link-urile pentru download al celor 3 broswere menţionate mai sus.

Download Internet Explorer
Download Mozilla Firefox
Download Google Chrome
 
 
XWidget este o aplicaţie gratuită pentru customizarea desktop-ului care aduce widget-uri asemănătoare celor din Mac OS X în Windows XP, Vista, Windows 7 şi Windows 8. Aplicaţia dispune de animaţii plăcute şi de un editor vizual pentru modificarea widget-urilor.

Pentru a descărca aplicaţia click aici!
 
 
Un nou build TuneUp Utilities 2012 este acum disponibil pentru download. Deşi nu se ştie cu exactitate în acest moment ce modificări aduce, se poate susţine că sunt doar bugfix-uri. Cei care doresc să testeze acest nou Beta o pot face instalând executabilul de mai jos.

Download TuneUp Utilities 2012 Beta 3 12.0.300.22 (limba Germană)
Download TuneUp Utilities 2012 Beta 4 12.0.400.6 (limba Germană)
Download TuneUp Utilities 2012 Beta 5 12.0.500.4 (limba Germană)
Download TuneUp Utilities 2012 Final 12.0.2012.116 (limba Engleză)
Picture
 
 
Microsoft a promis să facă publice schimbări care sunt menite să îmbunătăţească experienţa în Windows 8 folosind mouse-ul şi tastatura. Compania a detaliat feedback-ul primit ieri de la unii useri, care includea plângeri în legătura cu Windows 8 Metro Start Screen. Ca răspuns, Microsoft a anunţat că aplicaţiile Metro vor putea fi închise fără a mai fi nevoie de Task Manager sau shortcut-ul Alt+F4, dar sunt confidenţi că nu veţi avea nevoie să faceţi asta. Totodată au mai menţionat că vor îmbunătăţi suportul pentru tastatură şi mouse, de care vă veţi bucura în Windows 8 Beta, aşteptat cel mai probabil după conferinţa CES2012, cândva în cursul lunii Ianuarie a anului viitor.

Un lucru este singur, Microsoft păstrează Start Panel iar acesta este un lucru minunat!
 
 
Timpul de boot al unui sistem de operare este extrem de important, fiecare secunda contează mai ales atunci când aveţi o nevoie urgentă de conţinutul de pe PC. Ce încearcă Microsoft este să reducă cât mai mult posibil timpul în care un sistem de operare porneşte şi se pare că au reuşit să facă asta în Windows 8.

Download Windows 8 - Video #7 (low quality)
Download Windows 8 - Video #7 (high quality)
 
 
Virtualizare în Windows 8, e ceva ce unii dintre voi îşi doresc, dar o funcţie pe care majoritatea o consideră inutilă. Cei care au nevoie ca să ruleze două sau mai multe sisteme de operare în acelaşi timp, pe acelaşi PC folosindu-se de un virtual machine (VM) o vor putea face de acum cu uşurinţă deoarece Windows 8 va include Hyper-V. Totodată, singura problemă este că Hiper-V necesită un sistem de operare pe 64 biţi şi minim 4 GB memorie RAM. Deşi nu este o problemă pentru mine (la categoria RAM) este la arhitectura de 32 biţi, deoarece eu m-am obijnuit să folosesc x86 nici nu mă gândesc să trec pe x64 doar pentru această funcţie (oricum asta rămâne de văzut). Mai jos puteţi vizualiza cel de-al 6-lea video oferit de Microsoft (ţin să îmi cer scuze de întârziere dar am fost plecat ultimele 2 zile).

Download Windows 8 - Video #6 (low quality)
Download Windows 8 - Video #6 (high quality)
 
 
Deşi am prezentat acum ceva timp acest proiect, tind să o fac din nou deoarece s-au adus multe modificări la acesta şi a devenit din ce în ce mai stabil. Pentru cei care nu stiu – Mosaic este o aplicaţie care aduce noul Metro User Interface pe desktop-urile voastre (Windows 7). Este un set de widget-uri (numite şi „tiles”) care oferă update-uri live despre conţinuturi web sau de pe PC. Unele widget-uri (spre exemplu „People” sau „Weather”) oferă mai multe informaţii odată ce accesaţi widget-ul, acea interfaţă se numeşte „hub”.

Dezvoltatorii aplicaţiei susţin că Mosaic nu tinde să imite interfaţa Windows-ului 8 (ceea ce e un lucru rău deoarece mulţi useri Windows 7 işi doresc interfaţa viitorului sistem de operare de la Microsoft). Totuşi nu mai lungesc vorba şi menţionez că veţi avea nevoie de Microsoft .NET Framework 4.0 pentru a rula această aplicaţie.

Printre schimbările aduse acestei versiuni se numără suportul pentru sistemele de operare pe 64 biţi, un widget pentru Hotmail, un widget numit Today care oferă suport pentru Google Calendar şi multe alte bugfix-uri. Trebuie menţionat că începând cu acest build s-a renunţat la suportul pentru widget-uri HTML şi s-a înlăturat Awesomium deoarece consuma inutil resursele PC-ului.

Download Mosaic Alpha Build 293 (19 August 2011)
Download Mosaic Alpha Build 295 (20 August 2011)
Download Mosaic Beta Build 300 (26 August 2011)
Download Mosaic Beta Build 301 (31 August 2011)
Picture
Picture
Picture
 
 
În încercarea continuă de a îmbunătăţi funcţionalitatea sistemului de operare Windows, Microsoft a integrat suport pentru montarea virtuală a fişierelor ISO şi VHD. Pentru a monta un astfel de fişier tot ce trebuie să faceţi este să daţi dublu click pe acesta şi îl veţi găsi automat în Computer. Pentru a scoate un fişier din funcţia Mount tot ce trebuie să faceţi este să selectaţi Disk-ul nedorit apoi să apăsaţi click pe Eject! Mai jos puteţi vizualiza un video care prezintă mai detaliat funcţia:

Download Windows 8 - Video #5 (low quality)
Download Windows 8 - Video #5 (high quality)
Picture
 
 
Windows Explorer a fost printre noi de la primul sistem de operare dezvoltat de Microsoft - Windows 1.0 in 1985 (aveţi mai jos câteva imagini făcute de mine acum câteva luni). Cheia succesului este îmbunătăţirea lui dar în acelaşi timp şi satisafacerea userilor cu funcţiile de care dispune. Cu cât este mai uşor de accesat cu atât sistemul de operare devine încetul cu încetul un succes. Uitaţi-vă de exemplu la Windows 7 - s-au vândut aproape jumătate de miliard de copii. 
Anii au trecut iar Explorer a început încetul cu încetul să fie tot mai uşor de utilizat, astfel cum puteţi vedea primele ferestre, în Windows 3.1:
Picture
În Windows XP totul devenise uşor de utilizat:
Picture
Windows 7 - cel mai bine-vândut sistem de operare din istoria IT a venit cu cel mai eficient Explorer. Nu doar eficient ci şi rapid, uşor de utilizat şi destul de atrăgător:
Picture
Totul se va schimba în Windows 8 deoarece Microsoft a luat iniţiativa de a integra interfaţa Ribbon (din Microsoft Office 2007/2010, Paint, WordPad) în Explorer. Noul ribbon vă va permite să accesaţi majoritatea comenzilor disponibile unui animit fişier cu cel mai mic efort posibil. Ce mi s-a părut mie interesată este reintegrarea butonului “Up” în Explorer de care eu personal, nu m-am folosit niciodată în build-urile Pre-release.
Picture
Pentru mai multe detalii vizualizaţi următorul video, sau accesaţi pagina Microsoft pentru a citi mai multe despre noul Explorer (8059.winmain.110729-1857)!

Download Building Windows 8 - Video #4 (low quality)
Download Building Windows 8 - Video #4 (high quality)