Microsoft a publicat azi cel de-al 3-lea video care prezintă noul modul pentru file management (copy, move, rename şi delete) în Windows 8. Procesele au fost acum integrate în aceeaşi fereastră astfel încât să nu mai fiţi nevoiţi să verificaţi fiecare proces în parte dacă a fost finalizat. Ce mi se pare şi mai interesant este butonul pentru pauză si graficul cu care este prezentată viteza cu care se copiază, mută sau şterge fişierul iar asta nu e tot, Microsoft a mai prezentat în acest video şi noua funcţie pentru înlocuire a fişierelor din sistem care este mult mai eficientă şi mai rapidă decât în versiunile anterioare a sistemelor de operare Windows. În imaginile de mai jos puteţi observa noul process de copiere prezent în actualele sisteme de operare în două ferestre, iar în Windows 8 într-una singură, graficul pentru afişare a vitezei şi multe altele.

Download Building Windows 8 - Video #3 (low quality)
Download Building Windows 8 - Video #3 (high quality)
 
Cel de-al doilea video Windows 8 care prezintă USB 3.0 este acum disponibil şi poate fi vizualizat mai jos. Poate e cel mai important aspect la funcţia USB de la care vă puteţi aştepta de la Windows 8. Fiecare device conectabil prin USB, cu viteză slabă, normală, rapidă sau super rapidă trebuie să funcţioneze în Windows 8, video-ul următor prezintă un test de comparaţie între USB 3.0 şi USB 2.0 testate pe viitorul sistem de operare de la Microsoft.

Download Windows 8 - USB 3.0 video (high quality)
Download Windows 8 - USB 3.0 video (low quality)
Picture
Picture
 
Iată că fanii fotbalului pe PC au şansa de a testa Pro Evolution Soccer 2012 DEMO mai repede decât anul trecut... Deşi nu sunt fan al jocurilor de acest gen tind sa le postez aici deoarece nu am facut-o de mult.

Download Pro Evolution Soccer 2012 DEMO
Picture
 
Mai sunt doar 3 săptămâni până la conferinţa BUILD unde se va prezenta viitorul sistemelor de operare de la Microsoft – WINDOWS 8 iar Microsoft a publicat deja agenda care conţine programul conferinţei. Primul preview public al viitorului sistem de operare a fost făcut public în data de 1 Iunie şi ne-a lăsat pe majoritatea uimiţi. Deşi unii s-au plâns la vederea noii interfeţe (ceea ce eu numesc Start Panel – care mai degrabă este un nou explorer) sper din tot sufletul ca soarta să nu îi fie exact ca cea a Longhorn-ului (Windows Vista în stadiile Milestone). Primul video Windows 8 prezentat de Microsoft poate fi vizionat mai jos:
Pagina care conţine agenda BUILD Windows continuă să afişeze în acest moment numai detalii generale care oferă orarul. Puteţi observa că primul Keynote va începe în 13 Septembrie, undeva între orele 9:00 şi 11:00 (ora locală în California) dar nu se oferă alte detalii adiţionale. Deşi Microsoft a promis că Windows 8 va fi public şi nu secret, tot nu au dat de înţeles dacă vor oferi un build Pre-Beta sau un release Beta. Leak-urile care le-am avut până acum ne-au oferit doar un mic preview din ceea ce putem vedea de la noul sistem de operare. Dar ne aşteptăm ca versiunea finală să fie mult mai atrăgătoare, mai stabilă şi bineînteles să nu aibă probleme când vine vorba de drivere.

Picture
 
Metro Clock 2 este o aplicaţie care serveşte pe post de lockscreen în momentul în care sunteţi „idle” în Logon Screen-ul sistemului de operare dar poate fi utilizat şi ca  screensaver pe desktop. Din păcate aplicaţia nu are multe funcţionalităţi în acest moment dar vă poate stăpâni setea în căutarea unui „leak” Windows 8. Eu folosesc această aplicaţie de peste 2 luni şi nu am avut nici o problemă dar nu m-am gândit niciodată să o menţionez aici aşa că o fac acum. Mai merită menţionat faptul că Metro Clock 2 funcţionează pe Windows 7 (verificat de mine) dar totodată sunt şanse să funcţioneze şi pe XP sau Vista.

Download Metro Clock 2
Picture
 
Unul dintre cele mai surprinzătoare trailere apărute în acest an la Comic-Con în San Diego a fost trailer-ul filmului „Ghost Rider: Spirit of Vengeance”. Cu siguranţă majoritatea dintre voi aţi văzut primul film şi vi s-a părut spectaculos... ei bine nu aţi văzut nimic! Cel de-al doilea film, care este aşteptat să apară în cinematografe în Februarie 2012 va  fi cu adevărat uimitor. Dacă se va ridica la nivelul criticilor asta rămâne de văzut. Până atunci vizionare plăcută a trailerului.

Ghost Rider: Spirit of Vengeance (Trailer Apple.com)
 
Prima imagine care include logo-ul Internet Explorer 10 şi-a făcut apariţia pe internet! Amuzant e faptul că oferă opţiuni pentru download alte browserelor Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera, Safari şi RockMelt! Din păcate mai multe detalii nu sunt disponibile decât că Windows 8 Build 8064 vine în sfârşit cu Internet Explorer 10 preinstalat. E posibil ca această imagine să insemne că Microsoft ne pregăteşte un build pentru download care să includă şi o interfaţă grafică, în Septembrie, în timpul conferinţei BUILD.
Picture
 
Cred că nu sunt în toate minţile, e al 3-lea post în ultima oră... totuşi vreau să vă amintesc că mai deţin încă aproximativ 100 de invitaţii Google+ iar doritorii sunt rugaţi să lase un comentariu la acest post care să conţină adresa de mail (comentariile nu vor fi făcute publice pentru a vă păstra „anonimi”. Ca încheiere aveţi mai jos două wallpapere Google+.
Picture
gbyrlyoderd3lncam.jpg
File Size: 251 kb
File Type: jpg
Download File

Picture
googlepluswallpaper1440.jpg
File Size: 12 kb
File Type: jpg
Download File

 
Primul build Beta pentru Firefox 7 este acum disponibil pentru download, ştiu că l-am postat ieri în secţiunea Downloads, dar am decis să fac un post separat şi pentru această versiune... Totodată trebuie sa mai menţionez că începând cu acest post Windows World va dispune de o nouă pagină numită BLOG pe care voi încerca să o actualizez de cât mai multe ori posibil pe zi. Windows World a fost alături de voi în aceşti 2 ani dar în ultimul timp nu am fost atat de darnic când a venit vorba de noutăţi aşa că am decis să mă revanşez şi să încetez să mai fiu atât de leneş, sau să caut scuze de genul (nu am fost acasa, am fost ocupat, am avut de învăţat...).

Totuşi, să revenim la Firefox... ajuns la versiunea 7, acesta tinde să păstreze aceeaşi interfaţă, e exact acelaşi lucru care mă enervează şi la Chrome. Totuşi aceast Beta vine cu îmbunătăţiri ale utilizării memoriei RAM şi solicitării procesorului. Totodată s-au făcut şi câteva schimbări minore în Sync – schimbările aduse bookmark-urilor şi parolelor se actualizează aproape instantaneu în cazut în care folosiţi Firefox Sync ceea ce e un „update” chiar folositor. Totuşi, mă aştept ca Mozilla să se deştepte şi începând cu Firefox 10 să aducă noi schimbări majore la interfaţă.

Download Mozilla Firefox 7.0 Beta 1
Picture
 
Unul dintre cele mai surprinzătoare trailere apărute în acest an la Comic-Con în San Diego a fost trailer-ul filmului „Ghost Rider: Spirit of Vengeance”. Cu siguranţă majoritatea dintre voi aţi văzut primul film şi vi s-a părut spectaculos... ei bine nu aţi văzut nimic! Cel de-al doilea film, care este aşteptat să apară în cinematografe în Februarie 2012 va  fi cu adevărat uimitor. Dacă se va ridica la nivelul criticilor asta rămâne de văzut. Până atunci vizionare plăcută a trailerului.

Ghost Rider: Spirit of Vengeance (Trailer Apple.com)