Am pregatit o surpriza pentru cei care au instalat Windows 8 Milestone 1 (Build 7850) – noi funcţii şi trick-uri care în mod normal sunt ascunse deoarece nu au fost completate şi/sau nu funcţionează corespunzător! Printre acestea se numără un PDF Reader, un software pentru Webcam, Ribbon Explorer, un nou Task Manager, si suport pentru fisiere video in TaskbarTile!

PDF Reader – pentru deblocarea acestui software, tastaţi în bara de search din Start Menu – regedit apoi navigaţi în
 HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Applets\Paint\Capabilities , după creaţi un nou string cu numele CLSID şi valoarea {D3E34B21-9D75-101A-8C3D-00AA001A1652} . Pentru a deschide PDF Reader-ul scrieţi în Start Menu - glcnd.exe , pentru a deschide un document PDF apăsaţi Ctrl+O.
Picture
Webcam – pentru deblocarea acestui software, tastaţi în bara de search din Start Menu – regedit apoi navigaţi în HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\GRE_Initialize şi creaţi o valoare DWORD numită RemoteFontBootCacheFlags apoi schimbaţii valoarea în 0x100f (4111) . Pentru pornirea aplicaţiei scrieţi în Start Menu – webcam.exe .
Picture
Ribbon Explorer – pentru asta veţi fi nevoiţi să creaţi următorul key în registry - HKEY_CLASS_ROOT\CLSID\{4F12FF5D-D319-4A79-8380-9CC80384DC08} apoi în acel key să creaţi key-ul AppID şi să îi atribuiţi valoarea {9198DA45-C7D5-4EFF-A726-78FC547DFF53}.
Picture
Advanced Task Manager – pentru deblocarea acestei funcţii creaţi key-ul HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\TaskUI în registry apoi în creaţi o valoare pe 32-biţi TaskUIEnabled în folderul TaskUI şi treceţi valoarea 1 în aceasta!
Picture
TaskbatTile Video – suportul este deja activat, tot ce trebuie să faceţi este să copiaţi fişierele din arhiva de mai jos în C:\ProgramData\Microsoft\User Account Pictures.
Picture
Trebuie să menţionez că în pack-ul de mai jos veţi găsi şi fişierele .reg pentru funcţiile de mai sus, le puteţi folosi în caz că nu vă descurcaţi singuri cu adăugarea comenzilor în registry, pe lângă acestea mai sunt şi shortcut-uri la aplicaţii, dar vor funcţiona doar dacă sistemul de operare este instalat în partiţia C:

Download – Windows 8 Build 7850 Stuff Pack 1
Multe mulţumiri userului NaiveUser de pe MDL pentru descoperirea acestor funcţii în M1.

Autocolor (Aurora) – acesta funcţie va permite schimbarea automată a frame-ului Aero în culoarea cea mai răspândită din wallpaper-ul afişat pe desktop. Pentru a activa această funcţie în Windows 8 este necesară folosirea comenzii „takeown” pe fişierul msstyle din Windows.

Porniţi o fereastră Command Prompt cu drepturi de administrator şi scrieţi in ea „ takeown /f C:\Windows\Resources\Themes\aero.theme , apăsaţi tasta Enter apoi navigaţi în C:\Windows\Resources\Themes . Click dreapta pe fişierul aero -> Properties -> Security -> Edit -> selectaţi user-ul apoi bifaţi Full Control de pe coloana Allow. Odată atribuite aceste permisiuni, click dreapta din nou pe aero.theme, Open With si selectaţi Notepad. Aici schimbaţi string-ul „ColorizationColor = XXXXX” cu „AutoColorization = 1” apoi salvaţi fişierul. Reaplicaţi thema apoi schimbaţi wallpaperul pentru a testa funcţia.

Paşte Fericit tuturor!
Picture

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.