Deoarece nu am postat de ceva vreme utilitare pentru customizarea sistemului de operare Windows 7, am făcut acest mic post. Va urma într-o zi unul pentru securizarea sistemului de operare şi altul pentru curăţarea acestuia. Mai jos aveţi o colecţie de utilitare portabile care nu necesită instalare, acestea vă vor ajuta destul de mult, cum sunt de exemplu Windows 7 Show Desktop Button Remover şi Windows 7 Start Button Changer!
Picture
Scoateţi buton-ul „Show Desktop” din taskbar-ul Windows-ului 7

Windows 7 Show Desktop Button Remover e o mică aplicaţie portabilă care scoate butonul „Show Desktop” din capătul din dreapta al taskbar-ului în Windows 7. Tot ce trebuie să faceţi este să rulaţi aplicaţia cu drepturi de Administrator apoi să apăsaţi pe Remove Show Desktop Button. Imediat după asta butonul va dispărea din taskbar-ul sistemului de operare.

DOWNLOAD
Picture
Activaţi wallpapere animate în Windows 7

Windows 7 DreamScene Activator poate activa DreamScene în Windows 7. DreamScene e un feature inclus în Windows Vista Ultimate care poate seta fişiere video WMV/MPG ca desktop background. Din păcate Microsoft a renunţat la acesta în Windows 7 dar poate fi adus înapoi rulând aplicaţia de mai jos cu drepturi de Administraotor după care apăsaţi Enable DreamScene. Acesta va copia fişierele necesare în Registry apoi va restarta explorer.exe! Daţi click dreapta pe un fişier WMV/MPG apoi Set as desktop background pentru a-l rula în background-ul desktop-ului.

DOWNLOAD
Picture
Scoateţi efectul „blur” din glass-ul Windows-ului 7

Windows 7 Aero Blur Tweaker este o aplicaţie micuţă care permite ascunderea efectului blur din glass-ul Windows-ului 7 cu doar un simplu click. Rulaţi aplicaţia ca Administrator apoi apăsaţi pe Hide Blur.

DOWNLOAD x86
DOWNLOAD x64
Picture
Adăugaţi un efect de animaţie meniului de Start în XP, Vista şi 7

StartMenu Animation este o aplicaţie portabilă care adaugă o animaţie meniului de Start din Windows 7, Windows Vista şi Windows XP de fiecare dată când apăsaţi butonul de start. Tot ce trebuie să faceţi este să rulaţi aplicaţia iar aceasta va rula în background şi vă va oferi un „nou feature” la care Microsoft renunţase în conceptul pentru Windows 7.

DOWNLOAD
Picture
Schimbaţi butonul de Start în Windows 7

Cu ajutorul aplicaţiei Windows 7 Start Button Changer puteţi schimba butonul din taskbar care deschide meniul de Start în noul sistem de operare de la Microsoft. Pentru a face asta rulaţi aplicaţia ca Administrator, apăsaţi pe Select  & Change Start Button şi alegeţi un fişier BMP cu Alpha Channel care să fie afişat în taskbar (puteţi găsi o colecţie bogată de butoane de start pe pagina Customization – Windows 7 Orb’s. Pentru a reveni la vechiul buton apăsaţi Restore Original Explorer Backup.

DOWNLOAD

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.