Portalul Yahoo! își va schimba în curând înfățișarea și va aborda un nou design, în încercarea de a atrage mai multă publicitate. Precedenta modificare radicală a aspectului site-ului a avut loc în 2006. 

Schimbarea oficială a site-ului va avea loc în această toamnă, cel mai probabil în septembrie, când va devein o opțiune standard pentru toți utilizatorii. Oficialii companiei pregăteau schimbarea de design încă de anul trecut, când au apărut primele zvonuri privind inerenta schimbare la față a site-ului. Proiectul a fost inițiat de fostul director general, Jerry Yang, care a demisionat în noiembrie 2008, fără a fi apucat să îl finalizeze. Noul CEO, Carol Bartz, l-a continuat și chiar l-a devansat,  astfel încât lansarea să coincidă cu publicarea rezultatelor pe trimestrul al doilea 2009.

Vizitatorii Yahoo! pot accesa din pagina de start un preview al noului site, disponibil la adresa http://m.www.yahoo.com.

Versiunea beta a noii pagini de start Yahoo! poate fi testată, deocamdată, doar de utilizatorii americani, ulterior aceasta urmând a fi disponibilă și în alte țări.

Noua pagina îmbină conținutul online tradițional furnizat de Yahoo! cu serviciile populare de networking social, oferind acces direct către rețeleleFacebook și MySpace. O altă surpriză o constituie și accesul direct la serviciul concurent de mail, asigurat de Google.

Noul homepage Yahoo! este mai puțin "aglomerat" decât versiunea precedentă și afișează mai puține servicii și produse ale companiei. Una din modificările aduse sistemului de publicitate oferă utilizatorului informații extinse în momentul în care acesta trece cu mouse-ul peste diverse butoane/aplicații afișate în coloana situată în partea stângă a site-ului.

O altă noutate o constituie capacitatea extinsă de personalizare individuală a conținutului paginii și conținutul multimedia îmbunătățit.

Referitor la design, este de notat implementarea Ajax și faptul că pagina este mai "lată", în concordanță cu noile dimensiuni mai mari ale monitoarelor. De asemenea, designerii companiie au folosit din plin faimoasa tehnică web 2.0 (culorile mai șterse și un număr crescut de tab-uri).

În ciuda faptului că se confruntă cu o cădere severă a cotei de piață, pagina Yahoo! este una dintre cele mai vizitate de pe internet; înregistrând, conform comScore, 100 de milioane de vizitatori unici din Statele Unite în luna iunie.

Sursa: CHIP.ro


Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.