Picture
După o zi întreagă de teste aplicate noii suite Office 2013 am ajuns la concluzia că este într-adevăr mult mai bună şi mai uşor de utilizat decât cea precedentă (Office 2010). Intefaţa este Metro şi se va integra minunat cu interfaţa versiunii finale a sistemului de operare Windows 8 a cărei imagini o puteţi vedea în dreapta (după părerea mea, Aero nici nu se potriveşte cu Metro iar decizia de a renunţa la ea a fost una inteligentă). La fel ca Windows 8, Office 2013 a fost creat să ruleze în coud, mai specific pentru serviciul de stocare online SkyDrive. Totuşi, la acest capitol am întâmpinat mici probleme, neputând salva cu succes un document (.docx) în SkyDrive. Deschiderea documentelor de pe SkyDrive a decurs fără nici o problemă.

Picture
Word

Noile funcţii incluse în Word cad în două categorii: prima vă permite să citiţi mai uşor documentele iar a doua vă permite să le împărtăşiţi mai uşor. S-a inclus şi un nou mod de a citi documente numit Read Mode. În acest mod, cititul devine o experienţă orizontală potrivită pentru tablete tactile care este mult mai plăcută decat experienţa verticală pe care o aveţi pe PC-uri folosindu-vă de mouse scrolling. Din nefericire, noul zoom mode nu este disponibil decât în Read Mode. Un nou tab numit DESIGN este acum disponibil care vă permite să schimbaţi tema documentului, culorine, fonturile, spaţiul între paragrafe şi multe altele.

Picture
PowerPoint

PowerPoint 2013 are parte de funcţii în trei categorii: crearea slide-urilor, afişarea prezentarilor şi împărtăşirea prezentărilor. Meniul este foarte bine definit în această versiune a programului şi îmi face munca mult mai uşoară, chiar dacă nu folosesc aplicaţia prea des este o funcţie binevenită. O altă funcţie minunată este posibilitatea de a căuta pe internet direct din aplicaţia PowerPoint, de exemplu puteţi căuta imagini de artă folosindu-vă de motorul pentru căutare al imaginilor – Bing şi apoi să le includeţi în prezentare. Pentru a face asta click pe tab-ul Insert, apoi pe Online Pictures şi selectaţi Bing Image Search.

Picture
Excel

Este una dintre aplicaţiile care nu ma atrag în niciun fel, chiar dacă interfaţa e drăguţă mie nu îmi foloseşte la nimic Excel. Totuşi am decis să ma avânt în el şi să scriu două cuvinte despre acesta. Privind cu atenţie versiunea 2010 apoi versiunea 2013 am observat că una dintre funcţiile îmbunătăţite este Quick Analysis. Acum vă sugerează cum să folosiţi datele din document, incluzând template-uri potrivite, setari pentru formatare, forume pe care aţi dori să le inseraţi şi multe altele.

Picture
Outlook

Noua versiune Outlook oferă în mare parte schimbări doar la UI. Lucrul care îmi displace este lipsa culorii „galben” care predomina în această aplicaţie în versiunea 2010. Uneori încurc aplicaţia cu Word :( . Modulul de căutare a fost îmbunătăţit considerabil permiţându-vă să cautaţi în toate directoarele şi conturile mail cu doar un singur search. După părerea mea este cea mai semnificantă schimbare la aplicaţia Outlook 2013. Totuşi tind să prefer aplicaţia Metro numită „MAIL” din Windows 8 deoarece e mult mai simplă şi nu necesită o instalare sau configurare adiţională. Aşadar, am decis să folosesc Outlook numai în cazuri în care doresc să trimit un mail mai „bogat” grafic.

Publisher, OneNote, Access

Din păcate nu am scris nimic despre Publisher, OneNote şi Access deoarece nu am folosit niciodată aceste aplicaţii. Totuşi, am ajuns la concluzia că ar fi plăcut să postez trei imagini pentru a compensa lipsa de cuvinte despre acestea. Multumesc mult pentru că aţi citit acest scurt articor iar în cazul în care simţiţi că nu v-a fost de nici un folos atunci îmi cer scuze, în mare parte folosesc doar Word (hehe). O seară plăcută tuturor!

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.