Potrivit site-ului Neowin, Microsoft a răspuns celei mai noi scheme de crack-uire a Windows-ului 7 prin blocarea cheii OEM oferită firmei Lenovo, dar numai pe computerele care nu sunt fabricate de aceasta. Acum două zile, Windows 7 Center a raportat că Windows 7 a fost crack-uit şi activat cu un serial number-ul oferit firmei Lenovo pentru activarea copiilor pre-instalate de Windows 7 Ultimate în computerele lor. Obiectivul celor de la Microsoft a fost să „repare” această modalitate de piratare iar cazul a fost făcut clar:

„Am lucrat cu firma Lenovo pentru ca persoanele care cumpără copii originale de Windows 7 să nu aibă probleme de validare a sistemului de operare. În acelaşi timp căutăm să utilizatorii că cei care folosesc o versiune activată cu key-ul scurs pe interent folosesc o versiune non-genuine a Windows-ului.”

În profida faptului că Microsoft a menţionat o mulţime de consecinţe care care apar de îndată ce WGA detectează o copie non-genuine a Windows-ului, mai spun că piratarea Windows-ului 7 nu va fi uşoară:

„Windows 7 include o abilitate îmbunătăţită de a detecta hack-urile, cunoscute şi ca „activation exploit”, şi alertează utilizatorii care folosesc o copie piratată. [...] Windows Activation Technologies inclus în Windows 7 este creeat să se descurce cu situaţii ca şi cazul Lenovo, iar utilizatorii care folosesc aceste metode vor trebui să se aştepte ca Windows-ul să le detecteze.”

Pirateria a devenit o bătălie fără sfârşit pentru Microsoft. Nu e nici o îndoială că vom vedea mai multe crack-uri şi metode de activare ilegală a sistemului de operare în viitor. O să fie interesant să privim cu Microsoft va încerca şi puţin probabil va reuşi să oprească aceste copii piratate.

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.