Probabil unii dintre voi nu ştiţi dar guvernul Chinez s-a folosit de Google.cn şi Gmail pentru a spiona computerele şi utilizatorii din Asia în încercarea de a „stopa” pirateria. Pirateria este ilegală! Totuşi, credeţi că ceea ce a făcut guvernul Chinez a fost legal? Ei bine... nu! Acum două zile serverele Google au fost atacate de hackeri din Taiwan, foarte probabil plătiţi de guvernul Chinez deoarece Google a ameninţat că va scoate cenzura motorului de căutare de pe site-ul Google.cn.

Fiasco-ul Google din China a luat acum o nouă întoarcere. S-a raportat că Google a contraatacat hackerii şi a reuşit să intre în sistemele sursă din Taiwan din care au fost trimise atacurile spre conturile Gmail, încălcând drepturile utilizatorilor. Ca rezultat al atacului, inginerii Google au gasit evidenţe care indică că de fapt atacul a fost orchestrat de guvernul Chinez. Ei au mai descoperit că de pe acel sistem au fost atacate alte 33 de companii, printre care se află şi Adobe, rezultând că atacul a fost trimis defapt din China şi nu din Taiwan.

În profida faptului că s-au găsit o groază de evidenţe, incluzând atacuri sofisticate, rezultă că atacul a fost o lovitură ofensivă a guvernului Chinez, dar există posibilitatea ca acesta să fi doar autorizat nu şi gestionat. Guvernul American nu poate face nimic în acest moment deoarece Google nu are încă destule dovezi care pot arăta 100% că guvernul Chinez este de vină pentru aceste atacuri.

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.