Google „a anunţat” că au reluat creearea sistemului de operare Google Chrome OS, creeat pentru a competita cu sistemul de operare Windows, creeat de Microsoft şi Ubuntu pentru desktop-uri. Noul OS este aşteptat undeva în anul 2010 şi este bazat pe „Viteza, simplicitate şi securitate”.

„Am început creearea unui sistem de operare rapid şi sigur, care vă va permite să vă conectaţi şi să navigaţi pe internet în doar câteva secunde,” au spus Sundar Pichai, vice preşedintele pentru managementul produselor, şi directorul inginer Google, Linus Upson.

Au mai menţionat că „sistemele de operare pe care rulează actualele browsere au fost creeate într-o eră în care nu exista web, iar aceasta este încercarea noastră de a re-gândi cum ar trebui să funcţioneze un sistem de operare.”

„Google Chrome OS, este un sistem de operare creeat de la zero, securizar, cu o arhitectură în care userii nu vor fi nevoiţi să se îngrijoreze de viruşi, malware şi uptate-uri de securitate.”

„Ar trebui să funcţioneze excelent,” au spus reprezentanţii Google.

Google a făcut valuri pe piaţa de sisteme de operare pentru telefoane mobile cu Google Andorid, creeat special pentru smartphone-uri, şi pare a fi un competitor pe măsură pentru Apple iPhone.

Unele persoane spun că acest sistem de operare ar putea competita cu Windows 7, creeat de Microsoft, şi că l-ar putea detrona în câteva mişcări. Nu ne aşteptăm la performanţe uimitoare, sau suport pentru absolut toate componentele hardware, şi nicidecum la o interfaţă glass ca cea oferită de Windows Vista şi Windows 7, dar ar putea fi cel mai sigur sistem de operare creeat vreodată, aproape imposibil de hackuit sau virusat care ar putea schimba revoluţionar piaţa sistemelor de operare.

Eu unul nu cred că îl va afecta pe Windows 7 sau Windows 8. Poate că mulţi utilizator de PC-uri vor fi atraşi de noul OS creeat de Google, pentru viteza şi securitate, dar cum rămâne cu aplicaţiile Win32? Cum rămâne cu jocurile pentru PC, vor putea fi rulate pe Google Chrome OS? Tot ce trebuie să facem este să aşteptam mai multe detalii, imagini şi poate un build Alfa, sau cu puţin noroc un Beta în scurt timp.


Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.