Prima versiune de Firefox “Metro” pentru Windows 8 este disponibilă acum şi poate fi testată fără restricţii (ei bine, sunt funcţii lipsă, dar vor fi incluse în curând). Înainte de a instala acest build, recomand să vă gândiţi de două ori deoarece este instabil, se blochează tot timpul, nu răspunde la unele comenzi, nu are scroll bar (cel puţin eu nu văd unul) deci singura modalitate de a naviga pe pagini web în sus şi jos este de a folosi butonul pentru scroll de la mouse (probabil funcţionează şi săgeţile sau Page Up / Page Down de la keyboard dar nu le-am încercat). Flash este inexistent în build-urile curente dar cu puţin noroc şi va fi inclus în următoarele release-uri. Singurul lucru care îmi place la acest browser este UI-ul (e chiar plăcut faţă de cel al browser-ului IE10 Metro sau Chrome Metro.

Pentru a putea utiliza Firefox “Metro” trebuie să descărcaţi firefox-18.0a1.en-US.win32.zip pe device-ul pe care aveţi instalat Windows 8. Dezarhivaţi folderul “firefox” în locaţia C:\ (de preferabil). Navigaţi în folderul C:\firefox\metro\install, rulaţi zipbuildsetup.bat, importaţi setarile din registerbrowser.reg, apoi rulaţi createshortcut.bat pentru ca acesta să-şi poată copia shortcut-ul în meniul de start al Windows-ului 8. În final porniţi Firefox şi setaţi-l ca browser implicit (default browser).
În cazul în care zipbuildsetup.bat nu crează fişierele corespunzător atunci înlocuiţi conţinutul folderului install cu fişierele din arhiva de mai jos şi executaţi fişierele registerbrowser.reg şi createshortcut.bat apoi setaţi firefox ca browser implicit.
Iceman
23/9/2012 04:13:59 am

Dupa cat timp l-am asteptat, ma asteptam sa fie buguri in acest build :))

Reply
17/10/2012 11:42:46 am

Eu fiz do modo certo! Porém não deu certo ...

Reply

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.