Versiunea de client cu build-ul 9364 aparut acum săptămâna trecută, ce avea numele de cod Windows Blue, este un refresh pentru Windows 8. Se aşteaptă ca versiunea finală să fie disponibilă în jurul lunii august a acestui an. Un user de pe Winforum.eu a postat pe Twitter o imagine care pare să aprţină build-ului 9369. Deşi imaginea a fost postată pe data de 1 aprilie, azi s-a confirmat autenticitatea ei, noul build fiind catalogat ca Windows 8.1 Pro.

Mary Jo Foley are o sursă care a informat-o în legătură cu Windows 8.1, acesta spunând că sistemul de operare dezvoltat în momentul de faţă de Microsoft va fi asemănător cu procesul de dezvoltare pentru Windows Phone. Dacă ţineţi bine minte, după release-ul Windows Phone 7 a aparut un “feature pack” numit “Mango” (Windows Phone 7.5) care face parte tot din familia Windows Phone 7. Nu e necesar să menţionez Windows Phone 7.8 deoarece nu se poate spune că face parte din familia Windows Phone 7 deoarece e in mare parte ca Windows Phone 8 cu câteva funcţii în lipsă.

Dacă imaginea e reală (deşi a fost confirmată de multe surse) iar Microsoft decide să continue modul în care îşi dezvoltă sistemul de operare actual şi a decis într-adevăr să numească Blue ca Windows 8.1 – în loc de 8.5 sau 8.9 – nu ar fi surprinzător să ne aşteptăm la o versiune nouă de cu numele Windows 8.X în fiecare an. Astfel, Windows 8.2 ar putea apărea în 2014 iar Windows 8.3 în 2015.

În momentul de faţă oficialii Microsoft nu au avut nimic de comentat despre Windows “Blue”, în afara faptului că acesta este un nume de cod şi se referă la următorul release al produselor Microsoft Windows şi Microsoft Windows Phone.


Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.