Nu ştiu dacă îl pot numi “Aero” deoarece nu are blur în taskbar şi în window borders, dar ma îndoiesc că va trece mult până va apărea un utilitar pentru blur, sau măcar teme pentru desktop care imită efectul de blur în borders. Pentru a face ca ferestrele să aibă acele margini transparente trebuie să utilizaţi două programe. Primul (bLend) trebuie să ruleze tot timpul în background deoarece rezolva problemele cu High Contrast Mode-ul care introduce efectul de sticlă, sau mai degrabă scoate textura care poate fi colorată din ferestre. Iar cel de-al doilea (Aero8Tuner) este utilitarul care forţează High Contrast în border.

Am ataşat mai jos utilitarele pentru a putea fi descărcate direct, tot ce trebuie să faceţi este să urmaţi instrucţiunile:

1.      Rulaţi Aero8Tuner şi bifaţi “Force High Contrast Mode”
2.      Click pe Save apoi închideţi programul.
         Aş putea adăuga că acest program trebuie executat de fiecare dată când schimbaţi fundalul de pe desktop.
3.      Executaţi aplicaţia bLend şi trageţi slider-ul cu Global bLending la 254.
4.      Bifaţi “Start and system booting” pentru ca aplicaţia să se execute in mod automat de fiecare dată când porniţi PC-ul.
5.      Click pe Apply/Resume apoi pe Hide

IMPORTANT: este recomandat să puneţi aplicaţiile înainte de a face paşii de mai sus într-un loc sigur pentru a le putea executa din nou în viitor.
Aero8Tuner
File Size: 165 kb
File Type: exe
Download File

Blend
File Size: 93 kb
File Type: exe
Download File

Tema default din Windows 8 RTM nu arata foarte bine cu transparenţă totuşi, puteţi descărca tema din Windows 8 RP de la link-ul de mai jos.
 
 
Pot spune cu sinceritate că aceasta e cel mai perfect skin pentru Mozilla Firefox care imită interfaţa browser-ului Internet Explorer 9/10 dezvoltat de Microsoft. Din păcate, creatorul acestui skin a menţionat că nu va face un skin perfect care să imite 100% IE9 deoarece nu doreşte să piardă timpul cu asta (presupun că preferă mai mult Stratiform decat această interfaţă, ceea ce e păcat) totuşi, cei care doresc interfaţa simplă şi plăcută a Internet Explorer-ului o pot descărca de la link-ul de mai jos.

Update 05/02/2012 - Până la urmă SpewBoy a decis să continue dezvoltarea skin-ului, ceea ce e minunat!

Download FoxE9

 
 
Stratiform este unul dintre cele mai populare skin-uri pentru browser-ul Mozilla Firefox iar azi a fost compilat Build-ul cu versiunea 2.1 Dev. Acesta vine cu o mulţime de opţiuni spre deosebire de ultima versiune pe care am prezentat-o pe site şi este compatibil până şi pe Mozilla Firefox 12 Nightly deşi oficial este compatibil numai pe Firefox 9, totuşi dacă procesul de instalare al addon-ului eşuează se recomanda instalarea următorului add-on -> Add-on Compatibility Reporter.

Download Stratiform 2.1 Dev
 
 
Picture
Picture
 
 
Sunt unii dintre voi care pur şi simplu doresc să testeze Windows 8 dar nu o pot face din cauza fricii că unele drivere s-ar putea să nu funcţioneze, sau sunteţi îngroziţi că veti putea pierde date importante de pe hard disk. Asftel, dacă tot doriţi noile funcţii (evident, nu toate) pe Windows 7, le puteţi avea cu câteva programe şi utilitare, unele noi, altele vechi. Aş începe totuşi cu un bootscreen, şi aici menţionez două versiuni, una creată de mine iar a doua de un user de pe DeviantArt. Animaţia din bootscreen-ul creat de mine nu este perfectă deoarece nu am avut resursele necesare aşa că tot ce am făcut a fost să recreez pur şi simplu animaţia dar fără efecte de tranziţie. La scurt timp, un user de pe siteul mentionat mai sus a publicat o versiune perfectă aşa că am oprit temporar dezvoltarea bootscreen-ului meu.

Windows 8 Bootscreen for Windows 7 (ALPHA)
Windows 8 Bootscreen for Windows 7 (Recomended)
Picture
Al doilea lucru pe care îl voi împărtăşi cu voi este un visual style pentru Windows 7! Creat special tot de mine, şi ajuns deja la versiunea RC. Cu siguranţă l-aţi văzut pe pagina Customization (deşi nu am actualizat imaginea în RC).

Windows 8 Visual Style for Windows 7 (AERO)
Windows 8 Visual Style for Windows 7 (BASIC/AeroLite)
Tutorial pentru instalare
Picture
User Tile for Windows 7 – este o aplicaţie care aduce o noua funcţie din Windows 8 în Windows 7. Sunt mici şanse ca User Tile să fie scos din taskbar înainte de versiunea Beta astfel o puteţi readuce cu aplicaţia de mai jos:

Windows 8 UserTile for Windows 7
Picture
Ca încheiere menţionez un utilitar aflat în stadiu de dezvoltare pe care îl testez de la prima versiune! Numele lui este Mosaic şi aduce noua interfaţă Metro/Immersive pe care aţi vazut-o în preview-ul oferit de Microsoft acum o lună pe YouTube. Asiguraţi-vă constant, măcar o data la 2 – 3 zile că folosiţi cea mai recentă versiune pentru a nu avea prea multe probleme cu cea actuală.

Windows 8 Metro Interface for Windows 7
Picture
 
 
Cel mai bun set de skin-uri pentru Mozilla Firefox este acum disponibil pentru test ca versiune Beta, şi aduce interfeţele (chiar dacă nu complete) a browserelor populare în acesta! Preferatul meu skin din addon este cel de Internet Explorer 9 (nu bagaţi in seamă ca scrie IE10 în butonul de aplicaţie, am vrut eu să il fac mai „interesant”). Luaţi aminte că addon-ul este încă doar o versiune Beta şi pot apărea mici bug-uri grafice iar multe dintre skin-uri nu sunt finale! O să mă opresc din scris şi vă las pe voi să vizionaţi imaginile de mai jos, şi să descărcaţi addon-ul (pentru instalare trageţi fişierul în browser, de preferabil în secţiunea Addons apoi click pe Install)! Multe mulţumiri user-ului SpewBoy de pe DeviantART pentru crearea acestui minunat addon!

Download Stratiform 1.1b
 
 
Picture
Picture
 
 
Picture
Acest skin este BETA, versiunea finala va aduce si alte culori + bugfix-uri!
Picture
 
 
Picture
Cu siguranţă mulţi dintre voi vă doriţi ca interfaţa browserului să arate cât mai bine şi lipsită de tot felul de elemente inutile cum ar fi spaţiul din titlebar. Mai jos v-am pregătit câteva tweak-uri, iar tot ce aveţi nevoie este să instalaţi numai un addon – Stylish - click dreapta / save link as apoi trageţi fişierul in sectiunea add-ons a browserului. Înainte să incepeţi modificările recomand să aveţi cea mai recentă versiune de Firefox instalată (aceste modificări au fost făcute pe Firefox 4.0b9pre).

Aplicaţi astfel: click pe icoana din addon bar apoi Write New Style -> Blank Style , introduceţi conţinutul din fişierul text in spaţiul din fereastra aparută.

DOWNLOAD TWEAK PACK

Add-ons Manager

Picture

Color Fix

Picture

Home Button as Tab

Picture

Menu Icons

Picture

Options In-Content Style (Vertical)

Picture

Home Button and Stylish Fix

Picture

Rename Firefox Menu Button

Picture

Tabs in Titlebar

Picture

Menu Tab Color

Picture
 
 
Nu ştiu pentru câţi dintre voi este necesară o interfaţă plăcută a browser-ului cu care navigaţi pe internet, dar pentru mine este unul dintre cele mai importante lucruri, interfaţa unui browser nu numai că vă face mai confortabilă navigarea pe internet ci vă şi ajută să accesaţi funcţiile acestuia mai rapid. Mozilla Firefox 4.0 Beta 2 arată bine, dar până va ajunge la versiunea finală vom mai trece prin încă 2 – 3 Beta-uri iar cu siguranţă mulţi dintre voi vreţi mai mult spaţiu pentru vizualizarea paginilor web. După ce instalaţi Firefox 4.0 Beta 2 (disponibil pentru download aici) descărcaţi acest pack compilat de mine din mai multe addon-uri si script-uri (Mozilla Firefox 4.0 Tweaks).

Este foarte important ca tab-urile browserului să fie deasupra aşa că vă rog să selectaţi opţiunea Tabs on Top din meniul Customize aflat în window-ul afişat de buton-ul de aplicaţie Firefox (acela mare si portocaliu din title bar). După ce aţi făcut asta apăsaţi butonul ALT pentru a reafişa temporar meniul, apoi apăsaţi pe tab-ul Help, urmat de Troubleshooting Information, apăsaţi click pe butonul Open Containing Folder. Acesta va deschide o fereastră în explorer-ul sistemului de operare, intraţi in folderul Chrome şi copiaţi aici fişierul userChrome.css disponibil în arhiva pe care aţi descărcat-o la începutul acestui tutorial. Acest fişier permite ca tab-urile să intre în titlebar, şi se va folosi de spaţiul nealocat pentru a vă oferi un mai mare spaţiu de vizualizare a paginilor web. Este foarte important ca după ce aţi făcut asta să daţi un restart la browser, apoi să daţi click dreapta langa addressbar (zona în care scrieţi pagina web) apoi să daţi click pe Customize. De acolo trageţi funcţia Flexible Space, puteţi vedea un exemplu în imaginea 3 de mai jos. Tot cu acest window pornit puteţi gestiona butoanele din bara de lucru, cum este Bookmarks Button, Downloads şi multe altele, se mai recomandă să mutaţi butoanele Stop şi Refresh după addressbar (vedeţi imaginea 3).

Odată făcute acestea instalaţi addon-ul Stylish (prin drag/drop în fereastra addons, disponibil în arhivă apoi restartaţi browser-ul. În status bar vă va apărea o iconiţă, daţi click dreapta pe ea apoi Manage Styles… aici veţi copia conţinutul fiecăruia dintre fişierele txt pe care le-am inclus în arhivă (vedeţi imaginea 2). Asiguraţi-vă ca toate stilurile sunt pornite apoi veţi avea rezultatul final (imaginea 1). Pentru nelămuriri trimiteţi un e-mail YAHOO pe adresa windows.romania sau lăsaţi aici un comment.

ACESTE TWEAK-URI FUNCTIONEAZA DOAR PE WINDOWS VISTA SI WINDOWS 7