Am folosit acest program în trecut, când Windows 7 era încă în testare Beta, şi mi-a distrus complet Windows-ul, dar acum… pot spune că funcţionează perfect! De la un consum de aproape 1.2 GB RAM cu doar Kaspersky Internet Security 2011 pornit şi multe alte procese stupide în background am scăzut la 550 MB consum optimizând procesele prin închiderea celor care nu sunt necesare! Descărcaţi Windows 7 Manager 1.2.4 de aici (veţi primi o perioadă de testare pentru 15 zile) apoi porniţi-l.

Odată pornit selectaţi tab-ul Optimizer apoi System Speed, iar de sus tab-ul System de aici bifaţi:

- Turn off the Search Indexer in Windows 7 (dacă nu folosiţi funcţia Search prea des)

- Disable Windows 7 Zip Compressed Folders (dacă nu folosiţi arhivatorul din Windows 7)

- Disable Windows 7 Program Compatibility Assistant (dacă nu aveţi probleme de compatibilitate la programele pe care le instalaţi în Windows 7)

- Apăsaţi pe SAVE şi aşteptaţi


Tot de la Optimizer, System Speed iar sus de la RAM and Disk Cache apăsaţi pe Query la RAM şi vă va apărea memoria pe care o aveţi instalată, dacă aveţi peste 1 GB selectaţi ultima opţiune. Apoi la CPU pe Query şi selectaţi opţiunea care va apărea în fereastră.

Apsăţi pe SAVE şi aşteptaţi

OptimizerSystem SpeedStartup şi bifaţi Disable creation of Last Known Good Configuraţion (dacă nu îl folosiţi când bootaţi PC-ul)

Click pe SAVE şi aşteptaţi

OptimizerService Manager, apoi apăsaţi pe sus de tot pe Optimize şi bifaţi:

- Disable the discovery of UPnP devices on your local network
- I do not require the ‚Offline Files’ system
- Disable the Windows Firewall (dacă folosiţi firewall-ul unei aplicaţii comerciale, Norton IS, BitDefender IS, Kaspersky IS)
- Disable CD/DVD and removable devices from automatically playing (pentru a spori securitatea deoarece unii viruşi se transmit prin funcţia autorun)
- I do not use a printer from this computer (dacă nu folosiţi o imprimantă pe acel PC)
- I do not use a scanner or digital camera of it’s image acquisition function (dacă nu veţi conecta nici o cameră digitală la PC sau un scaner)
- I do not need tos end error reports to Microsoft
- Disable Windows Defender (oricum nu e bun de nimic)
- I do not need tos hares Windows Media Player libraries to other network players…
- Disable system to index and caching files for searching on my disk
- I do no tuse Security Center
- I am a single user with one internet connection (dacă aveţi un singur user pe PC şi doar o conexiune la internet, oricum asta nu e necesară să o bifaţi)

Click pe Apply

OptimizerTask Scheduler, apoi sus la Optimize Task şi bifaţi:

- I am a home user only, do not set Active Directory rights
- I do not want to send data to Microsoft about customer experience
- I do no tuse Windows Disk Defrager or want to startup it manually (dacă nu folosiţi defragmenter-ul instalat în Windows)

- I have no the SideShow device
- I do not want system processes Windows Error Report
- I do not want Windows Defender to scan my system at scheduled time

Click pe OK

Mai jos puteţi observa şi alte funcţii, eu le-am trecut doar pe cele care le-am folosit, puteţi apăsa pe Free Up Memory apoi pe Free pentru a elibera şi altă memorie RAM.
Picture
 
Google a început să testeze noua versiune Google Search si se pare că încetul cu încetul începe să prindă contur. Mulţumită unui truc postat de Gizmodo, puteţi încerca singuri noul Google Search! Tot ce trebuie să faceţi este să urmaţi paşii de mai jos:

1.      Intraţi pe www.google.com . Asiguraţi-vă ca e Google.com pentru că alte pagini de genul Google.ca, Google.co.uk, Google.ro, ş.a.m.d nu vor funcţiona.
2.      Copiaţi următorul script java în bara de adrese a browserului:

javascript:void(document.cookie="PREF=ID=20b6e4c2f44943bb:U=
4bf292d46faad806:TM=1249677602:LM=1257919388:S=odm0Ys-53Zu
eXfZG;path=/; domain=.google.com");

3. Apăsaţi enter.
4. Daţi un refresh la pagină sau scrieti din nou www.google.com într-un nou tab pentru script-ul să ia efect.
Picture
 
Dacă sunteţi nerabdatori să încercaţi noile aplicaţii Office Web, care vă permite să citiţi fişiere Office trebuie să vă înscrieţi aici. Dar, dacă nu doriţi să aşteptaţi o invitaţie, mai este o cale care funcţioneaza  perfect dar numai dacă sunteţi înscrişi în Office 2010 Tech Preview, dar cine ştie poate merge chiar dacă nu sunteţi. Încercaţi paşii de mai jos:

1.      Intraţi pe site-ul Windows Live SkyDrive şi logaţi-vă cu contul Windows Live
2.      Uploadaţi unul sau mai multe documente Office în folderul My Documents de pe Skydrive.
3.      Vă va apărea o bară în care scrie „join our preview program” pe care veţi apăsa şi veţi accepta License Agreement.

Enjoy!
 
Pentru cei care doresc să ruleze site-uri compatibile doar pe Internet Explorer în Firefox, sunt veşti bune. Cu ajutorul addon-ului de mai jos puteţi face asta cu uşurinţă fără să mai fie nevoie să folosiţi două browsere în acelaşi timp. Pentru instalare click aici, iar pentru cei care nu se descurcă cu această simplă instalare puteţi viziona video-ul de mai jos care vă oferă şi dovada că addon-ul funcţionează.

 
Mozilla Firefox e unul din cele mai rapide browsere de pe internet, dar după trecerea timpului viteza de navigare începe să scadă considerabil. Va începe să se deschidă tot mai greu, viteza cu care site-urile sunt afişate va fi afectată, iar căutarea site-urilor vizitate în History va deveni foarte înceată. Astea sunt câteva din problemele care se invesc din cauza fragmentării bazei de date.

SpeedyFox este un program recent apărut care rezolvă majoritatea problemelor cu doar un singur click. Potrivit developerului, cu ajutorul acestei aplicaţii vă veţi face browserul să meargă de 3 ori mai repede, căutarea site-urilor va deveni mai uşoară, mai rapidă şi mai exactă, iar efectuarea operaţiilor care necesită cookies va fi mai rapidă decât înainte.

Odată instalat, vă va detecta profilul default al browserului. Dacă aveţi mai multe de un profil, le puteţi selecta din meniu. Tot ce trebuie să faceţi este să apăsaţi butonul Speed Up Firefox şi viteza vă va creşte considerabil. Programul funcţionează pe Windows XP, Vista şi 7!

Eu unul nu am observat momentan nici o creştere a vitezei... totuşi, dacă doriţi să îl încercaţi o puteţi face descărcând aplicaţia de aici.
 
Melc sau campion mondial? Depinde de vârsta Windows-ului şi de numărul de aplicaţii instalate. Dacă XP-ul, Vista şi 7 pornesc prea încet (deşi ma îndoiesc la 7), după o sesiune de curăţare şi câteva tweak-uri aplicate veţi putea merge cu ele la campionatul judeţean. Cu doar câteva şmecherii de sistem, unele riscante, puteţi face Windows-ul să vă pornească la fel ca un campion mondial.

I. Servicii Startup

Pentru a grabi procesul de pornire a sistemului de operare puteţi scoate din soft-urile care sunt programate să se pornească deodată cu Windows-ul. Cum e de exemplu JAVA, Yahoo Messenger, Daemon Tools, Windows Live Messenger, Quick Time, Real Player,  Google, Talk, şi multe altele. Pentru a face asta urmaţi paşii de mai jos:

1.      Intraţi în meniul „Start”
2.      Scrieţi la Search – „msconfig” apoi apăsaţi tasta Enter
3.      Selectaţi tab-ul „Services” şi bifaţi „Hide All Microsoft Services” debifaţi programle care nu doriţi să se pornească deodată cu Windows-ul  apoi selectaţi tab-ul „Startup” de unde veţi debifa tot serviciile de care nu aveţi nevoie la pornirea sistemului de operare. Aveţi grijă să nu opriţi suita de securitate.
4.      După ce aţi terminat apăsaţi „Apply” şi veţi fi intrebaţi dacă doriţi să restartaţi PC-ul, voi alegeţi.
II. Defragmentare şi curăţare

Pentru defragmentare recomand PerfectDisk, care poate defragmenta chiar şi fişierele de sistem cum e de exemplu „Layout.ini” un fişier foarte important pentru start-ul Windows-ului. Pentru a curăţa hard disk-ul de fişiere inutile recomand să o faceţi cu CClean Portabil.
III. Examinaţi driverele instalate

O problemă tipică: driverele instalate pe sistem îngreunează Windows-ul. Deşi par insigificante, pe măsură ce se adună foarte multe drivere, Windows-ul devine la rândul său foarte lent. Puţină curăţenie se impune!

În Control Panel / System / Advanced System Settings / Advanced / Environment Variables / System Variables, adăugaţi următoarele caractere „devmgr_show_nonpresent_devices” şi asociaţi-l cu valoarea „1”. Confirmaţi operaţiunea cu OK şi porniţi „Device Manager”. Din View / Show Hidden devices puteţi determina driverele instalate pentru componente inexistente, acestea având o culoare semi-transparentă, sau gri.

Atenţie: nu ştergeţi driverele pentru medii USB sau pentru camera foto care nu este conectată. Cu un click dreapta pe driver puteţi afla mai multe informaţii despre el. Sau, dacă aceste informaţii nu vă interesează, cu Uninstall scăpaţi de el.
IV. Fonturi, dar cu măsură

Întradevăr o felicitare creeată personal  trebuie să arate cel puţin interesant. Iar un font special vă poate ajuta să creeaţi ceva spectaculos. Însă cu fiecare font instalat, pe lângă spaţiul ocupat, este încetinită şi pornirea sistemului. O operaţi simplă de curăţare este necesară, iar fonturile pe care le eliminaţi le puteţi salva pe un CD sau un Stick în caz că veţi avea nevoie de ele în viitor. Ştergerea poate fi efectuată astfel: navigaţi în directoriul C:\Windows\Fonts şi cu un dublu click pe fişerul fontului puteţi vizualiza aspectul acestuia. În caz că nu îl doriţi îl puteţi elimina ca pe oricare alt fişier. Fiţi atenţi să nu ştergeţi fonturi necesare Windows-ului!
V. Ştergeţi fişierele goale şi/sau duplicate din sistem

Fişierele cu zero biţi induc în eroare utilizatorul; cele duplicate ocupă spaţiu de stocare. Singura soluţie: scăpaţi de ele. Porniţi Duplicate File Finder cu dublu click (Run as Administrator pe Vista şi Windows 7). Aplicaţia nu necesită instalare. Stabiliţi partiţia de Windows de la „Add path”, de exemplu „C:\”. Activaţi „Include Empty files in search” pentru a scăpa şi de fişierele goale. Porniţi căutarea pe hard diskurile selectate cu „Start search”. Acest proces va dura destul de mult, depinde de mărimea partiţiei şi numărul fişierelor din ea. Puteţi scăpa de toate fişierele duplicate cu ajutorul comenzii „Delete all duplicates” dacă nu aveţi de-a face cu fişiere de sistem protejate. Acum curătaţi fişierele goale cu folosind „View and delete empty files”. Prin această operaţie nu veţi obţine doar mai mult spaţiu de stocare ci şi viteză mai mare în navigarea pe partiţie.
Ajunge momentan poate, cât de curand voi mai posta şi alte modalităţi de creştere a vitezei sistemului. Pentru orice întrebare lăsaţi un comment.
 
Word, Excel şi PowerPoint poat fi setate cu ajutorul unui mic add-on care le va perminte să folosească tab-uri pentru a afişa mai multe documente la fel ca şi Firefox sau Internet Explorer. Aceste tab-uri vă vor uşura lucrul în Office şi sunt sigur că mulţi veţi dori să îl instalaţi. În timpul instalării vă rog să vă asiguraţi că aţi selectat toate 3 opţiuni – WordTab, ExcelTab, şi PowerPointTab pentru a putea fi adăugate aplicaţiilor Office. Bineînteles, dacă lucraţi doar cu Word puteţi selecta doar opţiunea lui. La sfârşitul instalării OpenTab Settings se va deschide, puteţi ignora această fereastră pentru ca nu ajută cu multe. Doar apăsaţi „Apply” apoi „Cancel”.
Acum deschideţi Word, Excel, sau PowerPoint, depinde în ce aplicaţi doriţi să lucraţo. Apoi selectaţi Create New Document pentru a apărea cel de-al 2-lea tab. Puteţi adăuga câte tab-uri doriţi.
Puteţi vizualiza documentele una lângă alta, pentru o mai multă uşurinţă a vizualizării documentelor.
Pentru a activa/dezactiva acestă opţiune, navigaţi la Preferinţele acestui add-on, click pe Orb-ul Office, apoi navigaţi la WordTab (sau ExcelTab/PowerPointTab, depinde de aplicaţia pe care o folosiţi), iar opţiunile vor fi listate acolo.
În timpul în care am testat aplicaţia, merită să spun că am fost mulţumit şi că funcţionează fără probleme. Aplicaţia poate fi descărcată de aici, şi a fost testată de mine pe Microsoft Office 2007 şi Microsoft Office 2010. Da, o puteţi instala liniştiţi pe Microsoft Office 2010 în Windows 7. Enjoy!
 
Potrivit celor de la Microsoft, aveţi nevoie de următoarea configuraţie să puteţi rula Windows 7 pe un PC:

- Procesor de 1 GHz sau mai bun pe (32biţi) sau (64biţi)
-1GB memorie RAM pe (32biţi) sau 2GB RAM pe (64biţi)
-16GB spaţiu liber pe hard disk (32biţi) sau 20GB pe (64biţi)
-  O placă video compatibilă DirectX 9 cu driver WDDM 1.0 sau mai nou

Dar ştim că, Windows nu mănâncă la fel de multă memorie ca şi Windows Vista. Deci un PC cu 512MB RAM sau mai puţin poate rula şi noua versiune de Windows, ei bine, cineva a incercat pe un calculator cu doar 96MB RAM. Dar dacă încercaţi să instalaţi Windows 7 pe un PC mai vechi de 4 ani şi are mai puţină memorie RAM de 512MB, install-ul vă va anunţa că memoria nu este suficientă, iar instalarea Windows 7 se va opri. Vreo idee?
1. Extrageţi fişierele din imaginea ISO Windows 7
2.
Descărcaţi şi instalaţi editorul dll, AptEdit Pro, sau WinHEX de exemplu
3.
Deschideţi fişierul winsetup.dll din folderul source
4.
Căutaţi string-ul 77073D7801
5.
Modificaţi-l în E90400000
6.
Salavaţi apoi închideţi aplicaţia
7.
Recreeaţi imaginea ISO cu noua configuraţie şi reporniţi instalarea.
 
După cum ştim cu toţii, Microsoft nu a pus nici un pic de efort să asigure că toate programele şi componentele hardware vor fi compatibile cu noul Windows 7, totuşi sunt câteva aplicaţii „vechi” şi jocuri care nu rulează corespunător pe acest sistem de operare. Faimosul joc Counter-Strike 1.6 este unul dintre ele. Din fericire putem rezolva această problema. Ea este relatată serviciului de protecţie DEP din Windows 7 dar putem face aceast joc să fie o excepţie.

- Click dreapta pe „Computer” apoi „Properties”
- Apăsaţi pe „Advanced system settings”
- Deschideţi butonul „Settings” de la „Performance” apoi apăsaţi pe tab-ul „Data Execution Prevention”
- Bifaţi căsuţa „Tun on DEP for all the programs and services except those I select”
- Acum adăugaţi Counter-Strike 1.6 în lista cu excepţii.