În primul rând aş dori sa-mi cer scuze că nu am postat acest build ieri, intervenise ceva în viaţa personală iar asta m-a împiedicat să pun informaţii despre acest noul build, care în sfârşit nu mai este catalogat ca fiind Windows “Blue”. Am să trec direct la subiect fără a mai trage de timp deoarece sunt puţin cam obosit.

Schimbările aduse în acest build la nivelul aplicaţiilor metro spre deosebire de Windows 8 RTM sunt: aplicaţii “metro” noi (Alarms, Calculator, Movie Moments, Sound Recorder, Search, File Manager (integrat acum cu aplicaţia SkyDrive), referinţe la o aplicaţie metro pentru Windows Defender, aplicaţia Settings a fost actualizată, Update-uri automate pentru aplicaţiile din Store.

Schimbările aduse în acest build la nivelul UI-ului sunt: tile-uri mai mici şi mai mari pentru ecranul Start. Buton pentru meniul “all apps”. Funcţia Slide to Shutdown. Color slider pentru temă. Slideshow pentru lock screen. Sync pentru meniul Start. Animaţie nouă pentru meniul Search şi panou pentru căutare alterat. Funcţia snap permite multitasking a mai multor aplicaţii metro pe rezoluţii wide screen. Aplicaţiile pot folosi funcţia snap şi pe rezoluţii mai mici de 1366x768. Mod snap care împarte două aplicaţii metro în mod egal pe ecran. Rame pentru ferestre mai subţiri pentru unele aplicaţii desktop. S-a scos transparenţa din animaţia pentru minimizaer şi închidere. Suport pentru gesturi tactile fără a mai fi necesare drivere adiţionale. Redenumirea coloanelor din meniul Start poate fi făcută şi fără a mai fi necesar să daţi zoom out. Acces webcam în meniul lock screen şi multe alte funcţii.

Schimbările aduse la nivelul browserului Internet Explorer: funcţie pentru sincronizarea tab-urilor. Lista pentru descărcari disponibilă în versiunea metro. Referinţe la suportul WebGL. History wipe pe versiunea desktop la fel ca cea din versiunea metro. Meniul cu UI metro pentru Developer Tools (F12).

Schimbările aduse la nivelul Kernel-ului: consum mai scăzut de memorie RAM. Referinţe la conexiune 3G/4G. Referinţe la scanner pentru coduri de bare. Referinţe pentru suportul protocolului Spdy. Suport pentru display wireless (în aplicaţia Settings). Suport pentru gesturi tactile (în aplicaţia Settings). ReFS activat pentru versiunea client. DirectPlay – funcţie Windows nouă. Suport pentru UFS (Universal Flash Storage). Suport pentru NVMe (NVM Express).

Acestea sunt doar câteva din schimbările aduse până în momentul de faţă în Windows 8.1. Build-ul poate fi descărcat de pe piratebay şi în curând de pe forumul Windows World (la care voi începe să lucrez începând de săptămâna viitoare.
bdl
22/4/2013 02:05:16 am

Se pare ca nu va fi nici un restore la butonul start...

Reply

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.