Cu toţii aşteptăm cu sufletul la gură primul leak al versiunii Pre-Beta, sau măcar Milestone 3 al viitorului sistem de operare dezvoltat de Microsoft. Windows 8 este aşteptat să iasă pe piaţă în 2012 iar asta ne face foarte nerăbdători. Microsoft a menţionat că următorul sistem de operare va fi un pariu riscant dar cu siguranţă va face Windows-ul 7 să arate ca o piesă antică, plină de praf!

Interfaţa este unul dintre cele mai importante lucruri pentru utilizatorul unui computer iar Microsoft ne-a pregătit o surpriză – o interfaţă 3D, având numele de cod „Wind”, care va fi integrată numai pe versiunea de 64 biţi a sistemului de operare. Deşi această funcţie nu a fost încă confirmată iar Microsoft refuză să confirme autenticitatea ei, rămânem în continuare cu sufletul la gură că vom scăpa de vechile ferestre din Explorer. Totuşi, versiunea pe 32 de biţi îşi va păstra shell-ul şi nu va avea parte de această interfaţă nouă asftel încât utilizatorii cu PC-uri mai slabe vor putea folosi Windows 8 fără ca acesta să aibă un impact major asupra componentelor hardware din PC.

Ştim că Windows 7 este construit pe kernel-ul NT cu versiunea 6.1 iar Windows 8 urma să fie construit pe 7.0, se pare totuşi că, din cauza unor probleme majore de incompatibilitate cu driverele pentru produsele hardware actuale, Microsoft a decis să schimbe versiunea în 6.2 pentru a evita eventualele probleme înainte de finalizarea noilor funcţii. Primul Build Windows 8 (6.1.7700) a fost construit pe kernel-ul Windows-ului 7 (6.1) dar imediat după avansarea sistemului de operare în Milestone 2 acesta a fost schimbat in (7.0), au început să apară probleme mari, erori şi BSOD-uri (Blue Screen of Death) astfel încât Microsoft a fost forţat să schimbe kernel-ul în (6.2 – probabil Milestone 3) până la momentul în care sistemul de operare va fi feature-complete şi va intra în Beta luându-şi din nou kernel-ul 7.0 şi forţând producătorii de componente hardware să actualizeze toate driverele! Deşi aceste informaţii nu au fost confirmate de Microsoft, Zukona - rusul care a uploadat pe internet majoritatea Build-urilor Windows 7 şi Microsoft Office, susţine informaţiile de mai sus. Acelaşi zvon este confirmat şi de NVidia al cărei driver cu versiunea 265.90 compilat în data de 1 Decembrie 2010 dezvăluie versiunea 6.2 NT prin string-ul [NVIDIA_SetA_Devices.NTamd64.6.2] care este posibilul Kernel al Windows-ului 8! Un alt string interesant din driver se referă la Windows 8, şi este lista sistemelor de operare compatibile cu acest driver:

; NVIDIA Windows Vista / 7 / 8 (64 bit) Display INF file
DiskID1 = "NVIDIA Windows Vista / 7 / 8 (64 bit) Driver Library Installation Disk 1"

NVIDIA_WIN8 = "NVIDIA"


Înainte să închei acest post (voi reveni după un timp cu un altul, dar asta în 2011) trebuie să menţionez că sunt şanse ca Microsoft să prezinte Windows 8 la conferinţa CES din Ianuarie a următorului an. Astfel, un leak este inevitabil!
Picture
ciprian
27/12/2010 08:06:55 pm

foarte interesat ....asteptam sa vedem ce va fi:) multumim pt noutati.

Reply
1/1/2011 05:24:35 am

abia asteptam:D:D:D:D:X

Reply

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.