Nici nu ştiu dacă Windows-ul poate fi catalogat ca Pre-Alpha dar pentru moment va rămâne aşa deoarece majoritatea site-urilor de pe internet folosesc acest nume! Windows 7 Build 7700 (Windows 8 Pre-Alpha) a fost deja compilat în data de 22 Ianuarie 2010 la ora 19:00 dar oare ce va aduce nou!? Cu toţii ştim că Windows 7 este foarte stabil, ca sistem de operare (nu luaţi in considerare problemele cu piesele hardware vechi). Acum că suntem siguri că Windows 7700 este real şi se lucră la el, rămâne să aşteptăm primul leak al imaginii .iso pe internet.

Se pare că Windows Server 2008 R2 Build 7700 aduce şi el un nou element important pentru Hyper-V. Rolul hypervizor al build-ului 7700 aduce Dynamic Memory, care permite utilizatorilor să specifice cantitatea de memorie RAM pentru rularea virtuala a unui sistem de operare, cantitatea maximă fiind egală cu memoria pe care platforma o poate folosi. Dynamic Memory a fost disponibil şi în versiunea Pre-Beta al Windows-ului Server 2008 R2 dar nu a fost inclus în Build-ul RTM al sistemului de operare! Deoarece Microsoft nu a confirmat încă detalii despre Windows 8 şi Windows 7 SP1 (cu excepţia noului USB 3.0), rămâne să presupunem că Dynamic Memory va fi inclus şi în Windows 7 Service Pack 1, succesorului lui Windows Vista, ori va fi rezervat pentru viitorul sistem de operare – Microsoft Windows 8.

Totuşi, Windows 7 este un succes absolut uimitor pentru Microsoft, ale cărui statistici indică că sistemul de operare a fost vândut în peste 60 milioane de licenţe din 22 Octombrie 2009 până acum. Oare ce va aduce nou Windows 8? Windows 7 este rapid, dar 8 ar putea fi mult mai rapid (asta în cazul în care este posibil). Ce să zic de interfaţă, e plăcută, şi nu ma pot gândi la ceva mai bun. Asta doar dacă Microsoft se gândeşte să scoată stiluri vizuale pentru Windows 8 în loc să folosească theme. Stabilitate... ei bine s-ar putea lucra încă la asta. Windows 7 e stabil dar un driver greşit poate da bătăi de cap, şi a cui e vina? A utilizatorilor, şi dezvoltatorilor driverului şi în nici un caz nu a celor de la Microsoft sau a sistemului de operare! Personal, cred că Microsoft ar trebui să creeze o bază de date mai bogată care să conţină cât mai multe drivere pentru a evita incompatibilităţile cu PC-urile vechi. Sper ca să nu se renunţe la versiunea pe 32 de biţi în favoarea celei de 64 biţi deoarece versiunea x86 este mult mai folosită decat x64! Să nu uităm că mulţi dintre noi nu pot rula sisteme x64 pe procesoare single core. Eu pot instala cu uşurinţă un sistem de operare pe 64 biţi dar prefer x86 deoarece nu este la fel de buguit la fel ca fratele lui mai nou.

Trebuie să mai menţionez că versiunea RTM al Windows-ului 8 este aşteptată acum în Iulie 2011, la numai 2 ani după release-ul Windows-ului 7! O versiunea Beta este aşteptată la sfârşitul anului acesta sau începutul lui 2011. Ne mai rămâne o întrebare... „care va fi numărul kernel-ului Windows-ului 8?”, ei bine Windows Vista avea versiunea 6.0 , Windows 7 staţionă la versiunea 6.1, e posibil ca Windows 8 să fie 6.2 sau cel mai probabil 7.0 dar asta va aduce multe incompatiblităţi hardware şi software iar Microsoft nu are destul timp să rezolve această problemă!
1/2/2010 06:27:52 pm

faina faza cu dynamic memory. asa poti instala mai multe sisteme de operare chiar daca ai mai putin ram.

Reply

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.