Acest release Beta al noii versiuni Linux – Ubuntu 9.10 este disponibil pentru download împreună cu update-uri pentru componentele hardware şi software (incluzând Firefox 3.5). Schimbările în 9.10 includ o reîmprospătare vizuală, o secvenţă de boot îmbunătăţită la nivelul aparenţei şi a performanţei, includerea noului „Ubuntu Software Center” (care înlocuieşte „Add/Remove" în meniul cu aplicaţii), Gnome 2.28 (care înlocuieşte clientul de mesagerie instantă Pidgin cu Empathy), developarea rapidă a aplicaţiilor cu Quickly, Ubuntu One file sharing. Trebuie să mai menţionez că, Kernel-ul Linux-ului a fost actualizat la versiunea 2.6.31, s-a îmbunătăţit suportul iSCSI, s-a actualizat şi îmbunătăţit App Armor şi Uncomplicated Firewall. Bineînteles lista continuă, acestea fiind doar câteva din facilităţile care le aduce Ubuntu 9.10 Beta a cărei versiuni finale este aşteptată în această lună.

Ubuntu 9.10 este disponibil pentru download ca imagine ISO şi pentru prima dată ca imagine Cloud care poate fi urlată cu Ubuntu Enterprise Cloud (UEC) şi Amazon EC2.

Aceasta este singura versiune Beta care va fi disponibilă – versiunea Release Candidate (RC) este aşteptată în 22 Octombrie (impreună cu Windows 7!) iar versiunea finală în 29 Octombrie!

Download Ubuntu 9.10 Beta ISO x86
Download Ubuntu 9.10 Beta ISO x64

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.