Am decis să testez personal suitele de securitate 2010 şi să o le atribui un mic rating pentru a vă ajuta să faceţi o alegere cât mai bună.

BitDefender 2010 (9/10)

BitDefender este pe cale să scoată pe piaţă versiunea finală a produsului de securitate care promite să ofere o protecţie mult mai bună. El vine cu un motor rescris pentru o performanţă mai bună, o viteză de scanare sporită cu peste 30% faţă de BitDefender 2009, porneşte cu 20 de secunde mai repede de la iniţierea Windows-ului. Are o interfaţă grafică nouă, adaptată pentru simplificarea utilizării programului, catalogată ca Novice. Modul Parental Control a fost îmbunătăţit: conţine un filtru nou iar conţinutul web este împărţit pe categorii. Scanner Comportamental (Behavoral Scanner): este o nouă funcţie în BitDefender, o tehnologie asemănătoare HIPS, care monitorizează procesele active ale computer-ului şi alertează în cazul unei acţiuni posibil periculoase. Suita este împărţită acum în 11 module: Antivirus, Antispam, Parental Control, Pirvacy Control, Firewall, Vulnerability, Backup, Encryption, TuneUp, Game/Laptop Mode, Network. Suita este perfect compatibilă cu Windows 7 şi poate fi descărcată de la unul din link-urile de mai jos:

BitDefender Internet Security 2010 x86 (Beta 2 + Update Beta 3)

BitDefender Internet Security 2010 x64 (Beta 2 + Update Beta 3)

Kaspersky 2010 (10/10)

Kaspersky a fost catalogată de Matousec drept cea mai bună suită de securitate cu protecţie proactivă. Nu are nevoie de prea multe prezentări deoarece foarte mulţi dintre voi aţi folosit acest produs şi cu siguranţă aţi fost mulţumiţi de rezultatele opţinute. Versiunea 9.0 (2010) oferă o detecţie îmbunătăţită fată de 8.0 (2009), consumă mult mai muţine resurse, are o interfată mult mai colorată şi se integrează perfect chiar şi pe Windows 7. Asemenea, Kaspersku 2010 dispune şi ea de tehnologia HIPS care îi permite monitorizarea proceselor active. În această suită a fost introdusă şi tehnologia Sandbox care foloseşte virtualizarea pentru a realiza un mediu securizat pentru executarea programelor. Astfel programele noi pot fi testate în acest mediu, izolându-le de sistemul de operare şi de accesul la alte fişiere importante. Folosirea crescută a reţelei Kaspersky Security a scăzut considerabil timpul de răspuns la apariţia unui nou virus. Când un utilizator lansează un program, serviciul îl verifică cu lista de programe sgure şi cu cea a sistemului de Detecţie de Urgenţă, aflate pe serverele Kaspersky. A fost îmbunătăţită protecţia datelor personale prin adăugarea de noi metode şi opţiuni de protejare împotriva phishing şi keylogger. Noul modul Script Emulator analizează comportamentul scripturilor, pentru a determina potenţialul lor de a pune în pericol PC-ul. El simulează operaţiunile motoarelor Java Script şi Visual Basic Script, încorporate în sistemul de operare Windows şi utilizare implicit în Microsoft Internet Explorer. A fost integrată o nouă componentă, IM Anti-Virus care verifică mesajele primite şi trimise prin programele de timp instant messenger. Au fost aduse îmbunătăţiri componentei Virtual Keyboard pentru a preveni interceptarea informaţiilor personale de către programele de tip spyware. Modulul Anti-Spam a fost şi el îmbunătăţit în mod semnificativ. A fost adăugată funcţia URL Scanning. Pentru descărcarea versiunii finale a suitelor de securitate Kaspersky 2010 accesaţi link-urile de mai jos:

Kaspersky Antivirus 2010 (Final)
Kaspersky Internet Security 2010 (Final)
Panda 2010 (7/10)

Panda 2010 este o suită de securitate care oferă produsul Global Protection – un program complet, cu tot ce e nevoie pentru a proteja PC-ul. Deşi nu este atât de eficient ca şi Kaspersky 2010 sau BitDefender 2010, oferă un excelent utilitar Anti-Spam, care este foarte eficient în oprirea e-mail-urilor care pot conţine software malicios. Parental Control va asigura protecţia familiei dumneavoastre în timp ce navighează pe internet. De asemenea este disponibilă şi o funcţie de backup pentru a păstra, arhiva şi restaura datele importante. Suita funcţionează destul de bine pe Windows 7 şi poate fi descărcată de la unul din link-urile de mai jos:

Panda Antivirus 2010 (Final)
Panda Internet Security 2010 (Final)
Panda Global Protection 2010 (Final)
Norton 2010 (8/10)

Norton au făcut şi ei disponibili o versiune 2010 care a adus îmbunătăţiri componentei Norton Safe Web, un nou motor efectiv antispam şi noua tehnologie SONAR 2. Versiunea 2010 funcţionează mult mai rapid decât cea precedentă şi consumă mult mai puţine resurse.  Vestea bună este că şi această suită este compatibilă cu Windows 7 şi poate fi descărcată de mai jos:

Norton Antivirus 2010
Norton Internet Security 2010

Pentru achiziţionarea unui key BETA click aici.

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.