Cu siguranţă mulţi dintre voi aţi aşteptat momentul acesta. Primele imagini din viitorul sistem de operare dezvoltat de Microsoft. Un user cu numele Khohol de pe site-ul WZor.NET a postat primele imagini ale Windows-ului Blue, aflat pe moment în Milestone. Primul lucru care trebuie menţionat este ca i s-a schimbat kernel-ul la versiunea 6.3. Screenshot-ul arată build-ul 9319, iar celelalte 3 arată build-ul 9289. Tot ce pot spune e ca vă puteţi aştepta la un leak al versiunii pe 32-biţi în curând, cel puţin asta spune Khohol.

Cât despre Windows Blue, se spune că va atinge RTM la sfarşitul lunii August 2013 şi va fi pus pe piaţă în Octombrie 2013, nu s-a decis încă dacă va fi introdus ca un produs nou sau ca un update pentru Windows 8.
 
Am avut ieri plăcerea de a testa noua versiune a produsului de securitate Avast! ajuns la versiunea 8, acesta vine cu o nouă interfată mult mai atrăgătoare decât cea precedentă, Browser Cleanup care oferă abilitatea de a activa/dezactiva toolbar-urile browserelor, o functie nouă numită Software Health care vă avertizează dacă un program este out-of-date şi bineînţeles un mai bun suport pentru sistemul de operare Windows 8 (Avast 7 oferea un ocazional BSOD). Din păcate, Avast 8 este distribuit doar pentru Avast Evangelist Users dar, cineva de pe nsaneDown a avut bunăvoinţa de a împărtăşi link-ul pentru download publicului.
 
Microsoft Office 2013 RTM este disponibil pentru download abonaţilor MSDN şi TechNet. Am testat personal versiunea finală şi pot spune că este stabilă, rapidă şi aduce ceea ce au aşteptat mulţi utilizatori – themes. Office 2013 RTM este acum disponibil în cele 3 culori clasice cu care v-aţi obişnuit până acum în versiunile anterioare (şi care le puteţi observa în imaginile de mai jos). Totodată au fost adăugate şi alte background-uri pentru aplicaţie (eu o prefer pe cea cu steluţe). Deşi v-am obişnuit până acum cu linkuri pentru download ale produselor Office am decis să nu postez nimic momentan, până în momentul în care Microsoft va face suita disponibilă pentru publicul general (o veţi putea descărca de aici în noimebrie, în secţiunea Download -> Software). Al doilea motiv pentru care nu am postat un link de download este că suita necesita un key pentru a putea fi activată iar folosirea acesteia în momentul de faţă vă va fi puţin imposibilă (aşadar recomand să folosiţi în continuare Customer Preview).

UPDATE - 10 februarie 2012:
NU MAI CERETI LINK PENTRU DOWNLOAD! In momentul in care imi voi termina lucrul la site, si voi finaliza un Download Center care imi va placea voi posta link-ul pentru download al suitei Office. Pe deasupra mai am si o viata personala de care trebuie sa ma ocup. Imi cer scuze ca tot aman link-ul dar voi incerca sa rezolv asta pana la sfarsitul lunii februarie. Pana atunci descarcati-l de aici daca vreti!
 
Microsoft a anunţat preţurile pentru noul sistem de operare Windows 8 aşteptat să apară în magazine pe 26 octombrie 2012. Începând de azi, utilizatorii interesaţi de sistemul de operare Windows 8 îşi pot comanda copia retail. Până la ora actuală, numărul device-urilor certificare pentru Windows 8 a ajuns la peste 800, acestea fiind capabile să ruleze Windows 8 şi Windows RT.
Mai jos puteţi observa cutiile retail care vor conţine DVD-urile cu setup-ul Windows 8.
Preţurile noului sistem de operare sunt:
·         Windows 8 (Core): $99.99 (System Builder/OEM)
·         Windows 8 Pro: $139.99 (System Builder/OEM)
·         Windows 8 Pro Upgrade - $69.99
·         Windows 8 Pro Pack (Product Key Card) - $69.99
 
Prima versiune de Firefox “Metro” pentru Windows 8 este disponibilă acum şi poate fi testată fără restricţii (ei bine, sunt funcţii lipsă, dar vor fi incluse în curând). Înainte de a instala acest build, recomand să vă gândiţi de două ori deoarece este instabil, se blochează tot timpul, nu răspunde la unele comenzi, nu are scroll bar (cel puţin eu nu văd unul) deci singura modalitate de a naviga pe pagini web în sus şi jos este de a folosi butonul pentru scroll de la mouse (probabil funcţionează şi săgeţile sau Page Up / Page Down de la keyboard dar nu le-am încercat). Flash este inexistent în build-urile curente dar cu puţin noroc şi va fi inclus în următoarele release-uri. Singurul lucru care îmi place la acest browser este UI-ul (e chiar plăcut faţă de cel al browser-ului IE10 Metro sau Chrome Metro.

Pentru a putea utiliza Firefox “Metro” trebuie să descărcaţi firefox-18.0a1.en-US.win32.zip pe device-ul pe care aveţi instalat Windows 8. Dezarhivaţi folderul “firefox” în locaţia C:\ (de preferabil). Navigaţi în folderul C:\firefox\metro\install, rulaţi zipbuildsetup.bat, importaţi setarile din registerbrowser.reg, apoi rulaţi createshortcut.bat pentru ca acesta să-şi poată copia shortcut-ul în meniul de start al Windows-ului 8. În final porniţi Firefox şi setaţi-l ca browser implicit (default browser).
În cazul în care zipbuildsetup.bat nu crează fişierele corespunzător atunci înlocuiţi conţinutul folderului install cu fişierele din arhiva de mai jos şi executaţi fişierele registerbrowser.reg şi createshortcut.bat apoi setaţi firefox ca browser implicit.
 
myPlayer e un player pentru desktop creat special pentru a oferi o experienţă Modern UI care poate reda fişiere audio şi video. Ar putea fi folosit pentru a înlocui Windows Media Player care din păcate, a ramas la fel pe Windows 8. Partea cea mai bună e că aplicaţia a fost dezvoltată de un român şi că aceasta funcţionează şi pe Windows 7. Pentru a rula fişiere .mkv de exemplu, este nevoie să aveţi un pachet de codec-uri suplimentare instalare (ca exemplu: K-Lite Codec Pack). Dacă doriţi să îi oferiţi o şansă vizitaţi site-ul de mai jos şi descărcaţi-o. Eu unul o ador şi o voi folosi ca singurul player video/audio pe desktop.
 
După cum v-am obişnuit şi în anii trecuţi vă ofer ca de obicei versiunea Beta (bine-înteles în limba germană) a suitei pentru optimizarea PC-ului – TuneUp Utilities 2013. Această nouă versiune curăţă în jur de 150 aplicaţii (cele mai populare), sisteme de operare (XP, Vista, 7, 8) funcţii ale browser-ului şi multe altele. Live Optimization a fost şi el actualizat la versiunea 2.0 şi vă va oferi o optimizare mult mai bună decât în versiunea anterioară. Printre funcţiile îmbunătăţite se numără Disk Cleaner, Browser Cleaner, Registry Cleaner şi Shortcut Cleaner. Partea cea mai bună este bineînteles, suportul pentru noul sistem de operare ce urmează să fie lansat de Microsoft în octombrie – Windows 8! Pentru a testa noul TuneUp puteţi accesa link-urile de mai jos (care vor fi actualizate cu noi versiuni pe parcursul programului Beta) din păcate patch-ul pentru limba engleză s-ar putea să nu funcţioneze pe Windows XP:
 
După o rebrănduire a produselor Microsoft era şi timpul ca însăşi compania să-şi schimbe logo-ul şi iată că au făcut-o. După 25 de ani în care compania a folosit acelaşi logo au decis într-un final să îl schimbe. Este un an important pentru Microsoft, un an în care ne pregăteşte release-uri noi pentru cele mai populare produse din lume. Începând cu Windows 8, Windows Phone 8, Xbox şi terminând cu Office, se poate observa că Microsoft a pus mult suflet în noua interfaţă (chiar dacă multora nu le place) şi i-a schimbat look-ul într-unul mai modern! Noul logo pentru companie are două component, un logotype şi un simbol. Pentru logotype au folosit fontul Segoe iar pentru simbol au folosit patrăţele cu cele patru colori ale companiei, culorile simbolizând (după părerea mea) produsele Microsoft. Roşu pentru Windows Phone 8, verde pentru Xbox, albastru pentru Windows 8 şi galben pentru Office 2013 (chiar dacă în video-ul de mai jos pare că roşu este pentru Office, e puţin probabil ca culoarea galben să fie pentru Windows Phone, deoarece noul WP8 logo afişat pe site-ul buildwindows.com este roşu):
 
După cum am promis în articolul anterior, m-am întors cu pachetele lingvistice dar numai pentru limbile Română, Suedeză, Fracenză, Italiană, Maghiară şi Rusă. Pentru a fi instalate tot ce trebuie să faceţi este să descărcaţi arhiva necesară (care include pachet lingvistic pentru 32 biţi şi 64 biţi) apoi să urmaţi paşii de mai jos:

1. Scrieţi în Search următoarele şi apăsaţi Enter -> “LPKsetup”
2. Click pe Install display language -> Browse şi selectaţi pack-ul dorit după care îl instalaţi
3. După instalare navigaţi în Control Panel ->Language -> Advanced Settings după care selectaţi limba română în prima căsuţă din fereastră.
4. Pentru a schimba şi Logon screen-ul în limba română trebuie să navigaţi în acelaşi loc ca şi în pasul 3 dar de data aceasta va trebui să daţi click pe “Apply language settings to welcome screen…” urmat de Copy Settings, iar aici va trebui să bifaţi cele două căsuţe din fereastră. După restart veţi observa schimbările.
Succes!

RomânăSuedezăFrancezăItalianăMaghiarăRusă
 
Ieri au fost făcute publice versiunile finale localizate a sistemului de operare Windows 8 (RTM) pentru abonaţii MSDN şi TechNet. Acestea fiind disponibile în mai multe versiuni, printre ele numărându-se: English, Arab, Bulgarian, Chinese, Czech, French, German, Italian, Polish, Portuguese, Romanian, Slovak, Spanish, Swedish, Turkish. Totodată au fost făcute disponibile şi două imagini cu pachete lingvistice (pe care le voi posta azi, într-un nou post, dar din care voi uploadat doar următoarele limbi: Romanian, Swedish, Italian, French, Hungarian, Russian. Totuşi, dacă doriţi alte limbi puteţi descărca imaginile .iso care conţin pachetele lingvistice folosindu-vă de link-urile de mai jos:
LINK-URILE AU FOST STERSE, SE RECOMANDA DESCARCAREA SAU ACHIZITIONAREA WINDOWS-ULUI 8 DE PE SITE-UL MICROSOFT!