E a doua zi a evenimentului Microsoft, MIX10, iar keynote-ul este distribuit chiar acum! Ieri a fost prezentat Windows Phone 7 şi suportul Silverlight pe acesta – azi, Internet Explorer 9. Multe s-au întâmplat de la apariţia versiunii 8: declinul versiunilor 6 şi 7; apariţia lui Google Chrome; şi maturizarea lui Firefox. Internet Explorer ocupă o mare parte a pieţei browserelor dar începe să piardă teren.

Cu Internet Explorer 9, Microsoft va încerca să îşi reia locul în topul browserelor ca stabilitate, compatbilitate şi rapiditate aducând:

- Viteză – rapiditate, cu suport GPU accelerat pentru HTML5
- Standard – suport CSS3, scor mai mare în testul Acid3 55/100. (Acid4 va apărea cu siguranţă foarte curând...)
- JavaScript – nou motor, mai rapid, foloseşte nuclee multiple! Cu numele de cod „Chakra” (suna într-un fel ca şi Carakan din browserul Opera 10.50...)
- Interfaţă – interfaţa este semnificant diferită. Putin cam minimă? (este doar un build pentru dezvoltatori, totuşi, cine stie...)

Internet Explorer 9 Platform Preview poate fi descărcat de AICI!

Pentru a accesa o pagina web apăsaţi combinaţia de taste Ctrl+O apoi introduceţi adresa!


17/3/2010 05:39:54 am

Ar trebui să specifici faptul că poate fi instalat doar pe Windows 7 sau Vista SP 2 ;)

Reply
17/3/2010 06:16:16 am

In momentul in care am scris stirea, si de unde am luat-o nu era deloc trecut ca nu functioneaza pe alte sisteme de operare inafara de Windows 7 si Vista SP2, asta am aflat abea azidimineata. Oricum, cate persoane crezi ca mai folosesc XP si viziteaza un site care e mai mult pentru Windows 7?

Reply
17/3/2010 06:21:12 am

Dar totuşi... XP e încă „Regele”. Încă e cel mai folosit. Ăsta e un motiv destul de bun ;)

Reply
17/3/2010 07:39:44 am

XP e regele pentru ca unele persoane refuza sa vada ca noua tehnologie din Windows 7 e mai buna ca Vista si ca XP la un loc, Windows 7 e cel mai bine vandut sistem de operare din istorie, dar bineinteles tu stii asta, in schimb ei nu o stiu deloc! Ce ma enerveaza pe mine e ca unii, fie ca au Quad-Core fie ca au Dual Core, prefera XP! Cica e mai bun la jocuri decat Vista sau 7, nu stiu cine i-a pacalit cu asta dar nu e deloc asa. Eu unul nu am dat peste jocuri incompatibile pe 7, chiar si Diablo 2 merge bine daca instalezi cel mai recent patch... ce e mai enervant e ca XP are DX9, cum sa zici ca e mai bun ca Vista care are DX10 sau 7 care are DX11.

Reply

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.