Alertaţi de noul val de spam având ca subiect un câştig fabulos la loterie, oficialii companiei de securitate G Data au iniţiat investigaţii şi au contactat forul responsabil cu monitorizarea loteriilor din UE, situat în Madrid. 

Să fii milionar şi să înoţi în bani câştigaţi la loto (mai mult, fără să fi jucat niciodată! adăugăm noi - n.r.) este un vis împărtăşit de milioane de persoane de pe tot globul. Îndeplinirea acestui vis este promisiunea pe care o face ultimul val de mesaje spam, în care expeditorul promite un premiu de 2 milioane 35 de mii de euro şi cere în schimb să fie contactat în cel mai scurt timp prin telefon.


Conform estimărilor poliţiei, această escrocherie este relaţionată cu transferurile bancare frauduloase sau chiar cu spălarea de bani. Pentru a afla detalii suplimentare despre acest aspect, G Data a iniţiat investigaţii şi a contactat forul responsabil cu monitorizarea loteriilor din UE, situat în Madrid. Pentru a vedea cum a decurs dialogul şi care este structura e-mailului primit din partea European Lotto Monitoring Unit, puteţi accesa acest link .

Ralf Benzmüller, manager al Laboratoarelor de Securitate G Data, atrage atenţia că escrocheria nu este una nouă, numai că de data aceasta cei care au pus-o la cale au un număr real de telefon la dispoziţie, şi nu unul fictiv, ca în campaniile trecute. În general, escrocii doresc să obţină informaţii personale sau cu privire la conturile persoanelor vizate de tentativa de fraudă. Ultimul „val" de spam-uri este cel mai probabil o campanie de spălare a banilor, spune Benzmüller, care îi sfătuieşte pe internauţi să nu cadă în capcană.

Oficialii poliţiei germane, contactaţi de specialiştii de la G Data, au confirmat aceste estimări şi avertizează că nu trebuie luată legătura sub nici o formă cu forul responsabil cu monitorizarea loteriilor din UE.

Sursa: CHIP.ro


Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.