Microsoft începe să se scuture de urmele Windows-ului XP acum că toate reflectoarele sunt pe Windows 7. Începând cu 22 Octombrie 2010, nu veţi mai putea achiziţiona  PC-uri noi cu Windows XP SP3 pre-instalat pe acestea. De fapt după lansarea Windows-ului 7 numărul de PC-uri cu XP au scăzut dramatic, iar azi, chiar dacă mai sunt unele pe rafturile din magazine, majoritatea cumpărătorilor optează pentru „noul” Windows 7 pe când alţii încă preferă Windows Vista chiar dacă acesta este cu mult inferior succesorului.

Microsoft se laudă acum cu succesul Windows-ului 7, mulţi sunt hotărâţi să renunţe la XP mult mai uşor decât anul trecut, mai ales că cealaltă opţiune pe lângă 7 e doar Vista. Microsoft a încetat să ofere XP partenerilor OEM încă din 30 Iunie 2008 iar din 31 Ianuarie au încetat să mai ofere şi licenţe pentru noile PC-uri.

„Mi-aş dori să aduc aminte persoanelor care încă folosesc Windows XP, începând cu 13 Iulie 2010, suportul pentru Windows XP SP2  va lua sfârşit. Astfel veţi fi nevoiţi să instalaţi cel mai recent pachet de servicii pentru sistemul de operare (Windows XP Service Pack 3) prin Microsoft Update sau să treceţi pe un sistem de operare cu suport complet cum e Windows 7. Suportul pentru Windows XP SP3 va continua să fie oferit până în Aprilie 2014”, a zis LeBlanc.

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.