Deşi am prezentat acum ceva timp acest proiect, tind să o fac din nou deoarece s-au adus multe modificări la acesta şi a devenit din ce în ce mai stabil. Pentru cei care nu stiu – Mosaic este o aplicaţie care aduce noul Metro User Interface pe desktop-urile voastre (Windows 7). Este un set de widget-uri (numite şi „tiles”) care oferă update-uri live despre conţinuturi web sau de pe PC. Unele widget-uri (spre exemplu „People” sau „Weather”) oferă mai multe informaţii odată ce accesaţi widget-ul, acea interfaţă se numeşte „hub”.

Dezvoltatorii aplicaţiei susţin că Mosaic nu tinde să imite interfaţa Windows-ului 8 (ceea ce e un lucru rău deoarece mulţi useri Windows 7 işi doresc interfaţa viitorului sistem de operare de la Microsoft). Totuşi nu mai lungesc vorba şi menţionez că veţi avea nevoie de Microsoft .NET Framework 4.0 pentru a rula această aplicaţie.

Printre schimbările aduse acestei versiuni se numără suportul pentru sistemele de operare pe 64 biţi, un widget pentru Hotmail, un widget numit Today care oferă suport pentru Google Calendar şi multe alte bugfix-uri. Trebuie menţionat că începând cu acest build s-a renunţat la suportul pentru widget-uri HTML şi s-a înlăturat Awesomium deoarece consuma inutil resursele PC-ului.

Download Mosaic Alpha Build 293 (19 August 2011)
Download Mosaic Alpha Build 295 (20 August 2011)
Download Mosaic Beta Build 300 (26 August 2011)
Download Mosaic Beta Build 301 (31 August 2011)
Picture
Picture
Picture

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.