Avast 2014 (cum spune forumul pe care au fost postate aceste imagini) sau Avast 9.0, este noua generaţie de programe antivirus care va fi disponibilă în curând. Din păcate tot ce pot posta acum sunt acele screenshot-uri menţionate la începutul articolului care sunt defapt imagini “leaked” şi în niciun caz oficiale. Printre noile funcţii ale viitoare generaţii Avast se numără:

    - O nouă tehnologie DeepScreen care permite antivirus-ului să ia decizii mai inteligente în legătură cu fişierele noi sau necunoscute. DeepScreen este succesorul AutoSandbox-ului, acum upgradat cu tehnologii adiţionale cum sunt traduceri ale librăriilor dinamice.
    - Actualizarea continua a definiţiilor. Deşi această funcţie nu este complet nouă, a fost actualizată cu o infrastructură mai bună pentru a permite accesul la un serviciu de actualizare mai sigur şi neîntrerupt. În momentul actual se transmit aproximativ 400 de update-uri pe zi, fiecare update este transmis într-un interval de aproximativ 3.75 minute, 24 de ore, 7 zile pe săptămână, 365 zile pe an.
    - Plugin-urile pentru browserele web au fost şi ele actualizate şi oferă acum securitate mult mai sporită inclusiv rating-uri, protecţie împotriva malware-ului, phishing-ului şi funcţionalitate DNT (Do-Not-Track) pentru a îmbunătăţi anonimitatea pe internet.
    - Un SafeZone nou pentru a securiza tranzacţiile online. Userii pot acum să comute între SafeZone şi browser-ul pe care îl folosesc în mod normal printr-un singur click. Totodată, site-urile care necesită acces la cardul dvs. bancar pot fi deschise automat în SafeZone.
    - Printre schimbări se numără şi noua interfaţă a produsului antivirus care este probabil cea mai mare schimbare de la versiunea 5.0 încoace.
    - Firewall-ul a fost rescris pentru o compatibilitate mai bună cu ultima versiune Windows (nu e clar daca se referă la Windows 8 sau Windows 8.1 mai ales ca versiunea 8.1 nu a fost finalizată momentan).

Voi scrie un nou articol (probabil) în momentul în care voi avea acces la link-urile pentru download a noii generaţii Avast şi le voi posta în secţiunea Download -> Software la care trebuie să lucrez zilele acestea. Cu siguranţă aţi observat că nu mai este nimic pe acea pagina (de cand am schimbat template-ul). Totodată, aş dori să-mi cer scuze pentru eventualele neplăceri cauzate de această schimbare şi mai ales incompatibilităţilor cu Internet Explorer 11. Search-ul ar trebui sa funcţioneze perfect pe Internet Explorer 9, Mozilla Firefox şi Google Chrome (din păcate nu am reuşit să îl verific pe Internet Explorer 10).


Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.