Am reusit să instalez până la urmă Windows 8.1 Preview folosind imaginea iso, după ce mi-am pierdut 2 ore încercând să îi fac update de la Windows 8 folosindu-mă de Store. Totuşi, contează că am reuşit să fac asta şi a fost chiar simplu şi rapid. Odată ajuns pe desktop am fost întâmpinat de un vechi wallpaper din Windows 8 (din păcate Microsoft nu a adăugat background-uri noi pentru desktop dar a adăugat un background pentru Lock Screen pe care îl puteţi vedea în dreapta). Totuşi, este doar o versiune de preview iar versiunea finală s-ar putea să aducă măcar un wallpaper nou.
Meniul Start a fost şi el îmbunătăţit cu tile-uri mai mari şi mai mici, bineînteles pentru a avea tile-uri mai mari, aplicaţiile trebuie să suporte această funcţie, regula nu se aplică şi la cele mai mici. Am reuşit să instalez câteva aplicaţii din Store în timpul pe care l-am avut la dispoziţie iar procesul a decurs fără nicio problemă.


Store-ul a fost şi el actualizat. Este mult mai uşor acum să vă găsiţi aplicaţiile favorite sau chiar unele noi. Pe pagina „New releases” puteti găsi cele mai noi aplicaţii publicate pe store printre care se numără „edjing” şi „Zombie HQ”, aplicaţia VEVO şi Vyclone. Facebook a anunţat azi că lucrează la o aplicaţie pentru Windows 8 şi Windows 8.1 dar nu va fi publică decât cel devreme luna viitoare.

Nu pot spune că s-au făcut schimbări la desktop deoarece nu sunt decât unele minore cum ar fi reintroducerea butonului Start, opţiuni pentru Sleep, Shut Down şi Restart în meniul Win+X, Command Prompt din acelaşi meniu a fost înlocuit şi el cu Powershell dar schimbarea aceasta se poate anula prin debifarea celei de-a treia căsuţe din „Taskbar and Navigation properties” > Navigation.


Aplicaţia Search este probabil cea mai importantă funcţie pentru mine în Windows 8.1. Îmi permite să găsesc ceea ce doresc într-o clipă fără a mai căuta în locuri multiple. Astfel pot să găsesc muzica din calculator, imagini de pe internet, şi chiar şi informaţii îmi vor fi afişate despre cuvântul sau fraza căutată.


Ce mi-a mai atras curiozitatea a fost bineînţeles şi aplicaţia Reading List. Puteţi să vă faceţi un fel de bookmark la aproape orice conţinut pe care îl aveţi afişat în faţa ecranului. Fie acesta o pagina web, o aplicaţie în Store, sau rezultate despre vreme. Pentru a face un astfel de bookmark în aplicaţie tot ce trebuie să faceţi este să accesaţi funcţia Share din meniul Charm Bar apoi să selectaţi Reading List urmat de butonul „Add to Reading List”.
E 1:09 noaptea, sunt puţin obosit aşa că ma voi opri aici, dacă voi mai da peste ceva interesant ma voi intoarce cu un nou articol zilele următoare. Până atunci vă urez tuturor succes la instalare şi distracţie plăcută pe noul sistem de operare. Noapte bună!

kiki
26/6/2013 09:30:36 am

unde dracu e disk cleanup ca am facut upgrade cu imaginea iso insa am vreo 5gb in plus de fisiere vechi ramase pe hdd si dau search si nul gasesc.

Reply
26/6/2013 08:38:49 pm

Click dreapta pe partitia care din care vrei sa cureti fisierele vechiului sistem de operare (C:\), apasa pe Properties, Disk Cleanup!

Reply
dotidri
26/6/2013 10:22:30 am

Chiar acum il incerc. Nu am altceva de spus decat ca e genial.

Reply
26/6/2013 04:47:16 pm

Mie mi s-a părut un Windows destul de bun, și chiar a meriatat așteptarea. Deși e doar preview poate fi direct Windows...

Reply
kiki
26/6/2013 09:31:16 pm

daca aveti nvidia optimus nu o sa va mearga placa dedicata in aplicatiile 3d, deja e un mare minus, poate or scoate un update ceva...
http://blogs.nvidia.com/blog/2013/06/26/nvidia-drivers-for-windows-8-1-release-preview-now-available-2/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+nvidiablog+%28The+NVIDIA+Blog%29

Reply
Boltă
26/6/2013 09:40:00 pm

Vouă vă merge aplicația Photos? Eu când intru pe ea îmi apare pe un fundal închis mesajul "Sorry, there was a problem. Please try again later."

Reply
Iceman
27/6/2013 09:43:53 am

Se pare ca nu sunt singurul care nu a reusit sa instaleze windows-ul prin Windows Store. Pe mine unul schimbarile aduse chiar m-au impresionat, insa cel mai mult ador functia Search, face totul mai usor :D

Reply

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.