Microsoft va face publică prima versiune Preview (şi probabil singura) a sistemului de operare Windows 8.1 iar majoritatea consumatorilor aşteaptă cu nerăbdare să facă acest update de când versiunile leaked au arătat că nu este deloc un service pack ci defapt include sute de funcţii şi îmbunătăţiri aduse Windows-ului 8.

După cum am mai menţionat şi în articolele anterioare, Windows 8.1 va fi complet gratuit pentru persoanele care au achiziţionat deja Windows 8. Astfel spus, consumatorii care folosesc Windows 8 pot face update la Windows 8.1 fără a mai reinstala sistemul de operare sau pierde programele şi datele situate în PC. Update-ul se va face prin Windows Store sau folosind o imagine ISO. Totodată, imaginea ISO care conţine Windows 8.1 poate fi folosită pentru o reinstalare completă sau un dual boot cu Windows 7/Vista.
Totuşi, înainte de a face acest pas e bine să ştiţi câteva lucruri:

Spaţiu necesar: Dacă plănuiţi să faceţi un update de la Windows 8 la Windows 8.1 Preview, asiguraţi-vă că aveţi cel puţin 4 GB spaţiu liber pe partiţia pe care a fost instalat Windows 8. Dacă plănuiţi să faceţi o reinstalare completă, atunci Microsoft recomandă cel puţin 16 GB spaţiu liber pentru versiunea de 32-biţi sau 20 GB pentru cea de 64-biţi.

Update-ul de la Windows 8.1 Preview la 8.1 RTM este posibil, dar cu un dezavantaj: Deşi este posibil să faceţi update de la Windows 8.1 Preview la versiunea finală (RTM), veţi pierde toate aplicaţiile instalate prin Store, iar potrivită unor site-uri şi aplicaţiile desktop.

Windows 8.1 va fi disponibil şi ca imagine ISO: Pentru a ajuta toţi userii Windows 8 care doresc să testeze Windows 8.1 fără a compromite actualul sistem de operare, Microsoft oferă şi o imagine ISO care conţine Windows 8.1 Preview pentru a putea fi folosită în procesul instalării sistemului de operare în dual boot cu Windows 8, Windows 7, Windows Vista sau chiar Windows XP sau, pentru a fi folosită in VirtualBox, VMware Player sau imagine VHD.

Dezinstalarea nu este posibilă: Deşi Windows 8.1 este disponibil ca update prin Windows Store, acesta nu poate fi dezinstalat sau şters odată instalat peste sistemul de operare Windows 8.

Windows 8.1 RTM release date: Deşi Microsoft nu a anunţat încă release date-ul versiunii finale (RTM) a Windows-ului 8.1 RTM, acesta va fi disponibil pentru companiile OEM, pe MSDN şi TechNet la sfârşitul lunii august sau prima jumătate a lunii septembrie. Versiunea publică este aşteptată în luna octombrie 2013. Odată ce aţi făcut update de la Windows 8 la Windows 8.1 Preview, va trebui să trăiţi cu el doar câteva luni.

Mă voi reîntoarce mâine, 26 iunie 2013, cu un nou articol în care voi posta link-uri de download a imaginilor iso şi a update-ului pe Store, inclusiv câteva detalii (în caz că mai este necesar) şi screenshot-uri.
bdl
25/6/2013 04:15:42 pm

Lansarea este la ora 19-20:00 ora romaniei dupa San Francisco,nu?

Reply
25/6/2013 04:58:38 pm

Da, mai exact la ora 19:00 ma astept ca link-urile pentru imaginile iso sa apara inainte sa inceapa conferinta, totusi, imi va lua ceva pana voi scrie articolul si voi instala build-ul. Probabil voi astepta sa-i fac update prin Store.

Reply

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.