Înainte de a lansa Windows 7, Microsoft a avut o viziune despre următoarea versiune de sisteme de operare Windows pe care aveau să o livreze. Au făcut un pariu că industria PC-urilor va trece prin transformări semnificante induse de creşterea mobilităţii. Astfel, au decis să facă schimbări, schimbări pe care nu multă lume le-a acceptat odată cu release-ul Windows-ului 8. Microsoft a construit Windows 8 pentru o generaţie în care modul tactil este principala metodă de interacţionare, dar şi pentru mouse şi tastatură; o generaţie în care, fie că veţi utliza un laptop, un PC, sau o tabletă, veţi fi întotdeauna conectaţi.
Windows 8 a fost scos pe piaţă acum 7 luni şi câteva zile iar răspunsul din partea companiilor OEM şi a consumatorilor a fost substantial – de la un număr mare de device-uri la unul decent de aplicaţii (chiar dacă majoritatea sunt inutile şi par să facă “spam” pe Store) iar în final la îmbunătăţirea viitorului update pentru acest sistem de operare numit Windows 8.1. Microsoft a primit foarte mult feedback din partea consumatorilor care au folosit şi încă folosesc Windows 8 ajungând la decizia să îl îmbunătăţească în loc să scoată un alt sistem de operare, complet nou. Microsoft a distribuit zeci de update-uri pentru produs şi pentru aplicaţii. Abia au început, iar potenţialul la care se poate ajunge este extraordinar.
Windows 8.1 va avansa îndrăzneaţa viziune pusă în practică cu Windows 8 pentru a distribui următoarea generaţie de PC-uri, tablete şi o gamă largă de dispozitive din industrie. Microsoft se aşteaptă ca experienţa consumatorilor cât şi a interprinderilor să fie îmbunătăţită (iar parea bună este că totul e gratuit). Este Windows 8, doar că e îmbunătăţit. Windows 8.1 răspunde feedback-ului oferit de consumatori, dar va include şi noi funcţii şi caracteristici care avansează experienţa tactilă şi potenţialul device-urilor mobile. Acesta va distribui îmbunătăţiri în zona personalizării, a funcţiei search, a aplicaţiilor integrate în sistemul de operare, experienţa Windows Store şi conectivitate cloud. Windows 8.1 mai include şi îmbunătăţiri pentru companiile de afaceri în zonele de management şi securitate.

Personalizare:

În Windows 8.1, veţi putea face mult mai multe pentru a vă personaliza experienţa pe device-ul dvs. După ce Windows 8 a fost făcut public, Microsoft a aflat că majoritatea consumatorilor foloseau poze de familie pentru a-şi personaliza Lockscreen-ul. Astfel, în Windows 8.1, veţi putea transforma PC-ul sau tablet într-o ramă cu fotografii prin setarea lockscreen-ului să afişeze un slideshow cu imagini de pe SkyDrive sau din device. Totodată au mai adăugat şi abilitatea de a face fotografii cu camera integrata în device direct din Lockscreen fără a mai fi nevoiţi să vă logaţi. Mai oferă mai multe culori pentru fundal şi background-uri pentru meniul Start – pe lângă cele incluse.
Puteţi alege ca imaginea din fundalul meniului Start să fie aceeaşi ca pe Desktop. Windows 8.1 include o varietate de mărimi pentru tile-uri incluzând acum o nouă mărime “large” şi alta “small” pentru a vă permite să vă organizaţi meniul aşa cum doriţi. Este mult mai simplu să daţi un nume unui grup şi să aranjaţi tile-urile. Puteţi selecta acum mai multe tile-uri odată, să le schimbaţi mărimea, să le dezinstalaţi, sau să le rearanjaţi. Microsoft a observat că unele persoane mişcau accidental tile-urile, astfel, în Windows 8.1, veţi apăsa pe un tile şi îl veţi ţine apăsat un scurt timp pentru a-l putea mişca (sau puteţi folosi click dreapta).

Search:

Search charm-ul va oferi rezultate globale folosind Bing într-un mod bogat, simplu de citit şi multe alte surse de conţinut (internetul, aplicaţiile, fişierele, SkyDrive, acţiuni pe care le puteţi lua) pentru a oferi un “răspuns” pentru cautarea dvs. Este versiunea modernă a liniei de comandă! Acţiunile rapide vă vor permite să redaţi un video sau o melodie, vă va afişa rezultate din fişierele locale, aplicaţii sau setări care pot fi accesate prin folosirea funcţiei “scroll” pe un ecran tactil spre stanga (sau folosirea unei bări de navigare, afişate în partea de jos a aplicaţiei.
Deşi Microsoft a prezentat mai multe funcţii care vor fi disponibile în Windows 8.1 nu cred că este necesar să le menţionez din nou deoarece le-am tot menţionat în aproape fiecare articol scris despre acesta. Windows 8.1 va fi disponibil în a doua jumătate a anului ca şi update gratuit pentru consumatorii care folosesc Windows 8 şi va fi distribuit prin Windows Store, în acelaşi mod în care primiţi update-uri la aplicaţii. O versiune de preview va fi distribuită cel mai probabil prin aceeaşi cale în data de 26 iunie, în timpul conferinţei BUILD 2013.
bdl
30/5/2013 06:19:32 am

Super articol,abia astept sa vina acest update!

Reply

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.